Олександр Кучер: Вірю, що дуже скоро ми зберемося на рідному стадіоні при заповнених трибунах

Наставник харківського Металіста Олександр Кучер поділився планами клубу на найближчий час, а також розповів, чим займалась команда останніми тижнями.

— Як Металіст заповнив вимушену паузу в чемпіонаті?

— По суті, ми продовжили працювати в режимі навчально-тренувальних зборів. Це передбачає регулярні тренування та контрольні матчі.

Хлопці отримали можливість попрацювати з найдосвідченішими українськими футболістами, такими як Андрій Пятов та Ярослав Ракицький. Крім того, до основної команди приєдналися вихованці академії футболу Металіст. Робота не зупинялася ні на день.

— Чи були якісь складнощі в організації проживання команди, тренувального процесу?

— Тут варто віддати належне керівництву клубу — Олександр Ярославський та Євген Красніков створили всі необхідні умови для проживання гравців, тренерського штабу та персоналу. Команда тренувалася на хороших полях, мала можливість проводити якісні спаринги.

— Зараз команда перебуває у відпустці, коли і як ви розпочнете підготовку до нового чемпіонату?

— 14 червня ми збираємось у Туреччині та розпочинаємо планомірну підготовку до нового сезону. Поки що ми не маємо чіткого розуміння, коли відбудеться перший офіційний матч, але ми готові до будь-якого розвитку подій. Вже заплановано два контрольні поєдинки, ведуться переговори з іншими потенційними суперниками.

— Як тренерський штаб та гравці ставляться до рішення відновити чемпіонат на території України?

— Безперечно, всі хочуть грати — це спільна позиція всіх тренерів та футболістів. І справа не лише у нашому бажанні, ми відчуваємо необхідність виходити на футбольне поле, приносити емоції нашим уболівальникам.

Усі бачили матчі збірної — для всіх нас це було велике свято, можливість відволіктися. Таке саме завдання має виконувати клубний український футбол. Зрештою, у нас є клуби, які представлятимуть країну в єврокубках — їм важлива постійна ігрова практика в конкурентному чемпіонаті.

— Які слова ви хотіли б сказати харківським уболівальникам?

— Хотів би побажати всім оптимізму та впевненості, що все обов’язково буде добре. Вірю, що дуже скоро ми зберемося на рідному стадіоні та заповнені трибуни знову поженуть «Металіст» уперед, до нових вершин“, — сказав Олександр Кучер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *