Україна – Мальта: слова Сергія Реброва напередодні матчу

Головний тренер збірної України Сергій Ребров вважає, що гравці національної команди мають своєю грою підіймати дух країни.

«Всі гравці збірної повинні своєю працею на полі приносити цим людям емоції. Нашим людям зараз не вистачає емоцій, постійно дивимося новини, постійно донатимо ЗСУ.

Тому у гравців зараз важлива роль – давати емоції нашим людям. Ті, які вони дали у другому таймі (з Македонією – прим.). Завтрашня гра повинна бути триггером для цих людей.

Розуміти, що Україна є, що Україна бореться, Україна грає у футбол.

Всі розуміємо, що скоро переможемо і повинні повертатися до нашого звичного життя. Зараз футболісти повинні допомагати людям та ЗСУ на полі своєю віддачею та духом».

— Адаптувалися вже в команді?

— А що мені адаптовуватися? Головне, щоб гравці це зробили. Ми не повинні бути у зоні комфорту, ми повинні поважати один одного та працювати. Я впевнений, що 5-6 днів – це недостатньо, тому ми намагаємося робити все швидко, але не завжди це виходить.

— Варто очікувати в завтрашньому матчі ротацію?

— Так, можна очікувати.

— На яких позиціях варто очікувати зміни? Можливо гравці, які потім поїдуть в розташування молодіжки, завтра грати не будуть?

Завтра будуть грати ті гравці, які на даний момент готові. Я не розділяю гравців на футболістів молодіжної команди чи першої.

Завтра побачите, мабуть, інший склад. Але ми повинні робити ротацію, бо граємо третю гру з проміжком 2-3 дні. Точно вона буде, подивимося, що буде завтра.

— Що очікувати від завтрашнього суперника?

Я впевнений, що буде важкий матч. Вони теж грали 2 дні тому, тому будуть так само втомлені, але на цьому рівні в них є достатньо провідних гравців, і вони будуть готуватися дуже серйозно. Ми в першу чергу повинні думати про себе, як ми граємо. І я сьогодні казав гравцям, що ми поважаємо суперника, але повинні думати про нашу гру. Очікую, що завтра ми гратимемо в інший футбол, ніж в першому матчі.

— Один з гравців македонців порівняв Україну в першому таймі з аматорською командою, як відреагуєте на такі слова?

— Не розумію, чому ви взагалі читаєте, що кажуть гравці Північної Македонії. Ви слухайте що кажемо ми, наші вболівальники. Повинні думати про себе, а не про те, що кажуть про нас інші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *