Офіційно: Іспанія, Португалія та Україна подали спільну заявку на проведення чемпіонату світу 2030 року

У понеділок з’явилась інформація, що Україна приєднається до Іспанії та Португалії у заявці на ЧС-2030. Україна буде третьою стороною, яка прийме лише декілька матчів групового етапу.

Заявка Португалії/Іспанії/України на проведення чемпіонату світу з футболу 2030 року отримала беззастережну підтримку від УЄФА, урядів та президентів цих країн. Таким чином заявка буде відправлена.

На проведення чемпіонату світу-2030 року також претендують Аргентина, Уругвай, Парагвай та Чилі – вони подали спільну заявку. З Європи подалась також Греція. З Африки Єгипет та Марокко, а з Азії Саудівська Аравія, але її перемога вважається малоймовірною, адже в цьому році мундіаль пройде в Катарі.

Заявку підвтерджено на офіційному сайті Королівської федерації футболу Іспанії.

Кандидатура зміцнює зв’язки з Європою, вселяючи надію та надаючи інструменти відновлення українському народу, який висловив свою гордість та подяку за участь у цьому проекті.

Координаційна комісія ЧС-2030 на чолі з Антоніо Ларанхо вже працює за участю України, до якої невдовзі увійдуть члени її делегації. Прибуття України не змінює встановлену дорожню карту: Іспанія зберігає свої одинадцять стадіонів, а Португалія три”, – сказано на сайті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *