Україна має намір стати частиною спільної заявки Іспанії та Португалії на проведення ЧС-2030

Україна планує доєднатись до заявки Португалії та Іспанії і стати однієб з країн-господарок чемпіонату світу-2030.

Про це інформує відоме британське видання The Times. Підтверджує це у себе в твіттері і португальский інсайдер Педру Алмейда.

Про партнерство офіційно мають оголосити керівники футбольних федерацій Іспанії та Португалії у середу під час прес-конференції у штаб-квартирі УЄФА. Планується, що Україна прийматиме кілька матчів групового етапу.

У червні 2022 року Іспанія та Португалія офіційно подали заявку на проведення чемпіонату світу 2030 року. Також спільні заявки подали Аргентина, Уругвай, Парагвай та Чилі; Єгипет, Греція та Саудівська Аравія. Ще однією країною, яка претендує на проведення турніру, є Марокко.

Нагадаємо, Україна лише одного разу приймала великий футбольний турнір. Було це в 2012 році. В 2007 році наша країна виграла з Польщею приймати Євро-2012.

Тоді було обрано стадіони в Києві, Львові, Донецьку, Харкові, Одесі та Дніпрі для прийому матчів, але останні два міста не попали в остаточну заявку.  Про міста, які планують включити в заявку на ЧС-2030 ще не вказано.

В 2009 році Україна приймала юнацький Євро серед команд U-19. Матчі проходили у Донецьку та Маріуполі, які зараз тимчасово знаходяться в окупації. Збірна України під керівництвом Юрія Калітвінцева, який зараз тренує житомирське Полісся, виграло турнір.

В 2018 році НСК “Олімпійський” був стадіоном, який приймав фінал Ліги чемпіонів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *