“Нам центральний захисник з центру поля забив”: Олександр Петраков – про гру Україна – Ірландія

Наставник національної збірної України по футболу Олександр Петраков відповів на питання журналістів після матчу з Ірландією (1:1).

– Чому ви не випустили Циганкова з перших хвилин?

– Циганков відіграв 4 гри, я його не поставив, бо здоров’я хлопців для мене на першому місці. Як тренер я повинен зберегти хлопців. Я хотів його поставити, але це була така гра, що на заміну вийти було дуже складно.

– Чому було мало замін по ходу зустрічі?

– У нас ще захворіли хлопці. Перехворіли всі. Тому я не випускав. Така гра, що вийти на заміну було тяжко. Це моє рішення, я головний тренер.

– Наступного разу збірна зустрінеться в вересні. Ви очікуєте, що багато ваших гравців перейдуть у нові клуби, можливо в топ-5 ліг?

– Той футболіст, який підходить до мене радитись, я йому говорю свою думку. Я не влізаю в ці справи. Це рішення самих гравців, де грати. Вони мені подзвонять.

Я з Ярмоленком розмовляв, він сказав: «Васильович, як тільки я вирішу, я одразу ж тобі подзвоню. Літо не таке довге. Ми ж не знаємо, коли почнеться УПЛ і чи почнеться взагалі. У нас війна йде. Як будуть справи у «Шахтаря», «Динамо»… Не можу відповісти на це питання.

– Ви розчаровані діями захисту у моменті, коли Україна пропустила?

– Так, розчарований. Центральний захисник забив з центру поля. Потім буду розбирати. Я ніколи одразу після гри моменти не розбираю. Треба переспати, а потім зі свіжою головою буду виносити рішення, бачення своє. Я не дивлюсь на ці моменти одразу. Тільки коли пересплю.

– Ваше ставлення до продовження чемпіонату? Яким ви його бачите?

– Я не буду відповідати на це питання. Мене не було півтора місяця. Я не можу зараз говорити. Це повинні робити президенти клубів, Прем’єр-ліга. У нас дуже грамотні фахівці. Вони повинні все зважити. Думаю, що вони зроблять правильне рішення. Не буду говорити.

– Наскільки серйозне ушкодження у Руслана Маліновського?

– Ні, там, я думаю, незначні ушкодження. Там м’які тканини, бік, тазостегновий суглоб забитий. Недовго, я думаю. Нічого страшного нема і в Матвієнка. Це таке ушкодження… Я думаю, що 5 днів там. вони поїхали у відпустку до родин. Будуть відпочивати. Всі будуть здорові. Все добре.

– Відомо, що ви завтра їдете оформляти візи на Шотландію. Можливо поділитесь новими іменами в збірній?

– Зараз не буде нових імен. І так дебютувало стільки людей. Я думав, що ви навпаки скажете: «Васильович, може хвате дебютантів?»

А ви говорите нові імена. Ні, не буде нових імен. Подивимось. Там дуже складно. Ви ж розумієте, що в нас нема англійського посольства зараз, треба робити в Варшаві.

Завтра одна група о 7:30 виїжджає до Варшави, інша група о 9:30. Все складно. Ми не знаємо, коли чемпіонат, як там буде. У нас в середу, 21 вересня, гра в Шотландії.

Нам ще треба на автобусі їхати до Польщі, сісти в літак і летіти в Глазго. А 24 гра в Єревані. І 27-го тут, у Польщі. Де буде гра, цим буде займатись президент.

Дуже хочу подякувати Лодзі. Думаю, що 27-го ми тут грати вже не будемо. Це місто особливе в моєму житті. Дуже хочу дякую за прийом, за допомогу. Десь побачимось ще“, – сказав Олександр Петраков.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *