Президент Барселони відреагував на рішення Європейського суду про Суперлігу

ФК Барселона

Президент іспанської «Барселони» Жоан Лапорт прокоментував рішення Європейського суду про Європейську Суперлігу.

«Захищаючи інтереси членів, ми вважали, що маємо забезпечити нинішню та майбутню стійкість організації. Настав час, щоб клуби отримали більший контроль над своєю долею та своїм майбутнім.

Я хочу ясно дати зрозуміти, що наша позиція така: Барса не має наміру виступати проти іспанської Ла Ліги або проти національних ліг. Навпаки, з кращою європейською конкуренцією та з великою кількістю ресурсів національні ліги будуть більш збалансованими та конкурентоспроможними.

Ми хочемо встановити відкритий та конструктивний діалог з метою створення синергії між усіма сторонами. Щоб розпочати дебати, яких ми вимагаємо, необхідно було прояснити юридичне питання про те, чи є нинішня монополія ФІФА та УЄФА сумісною з європейською моделлю. Сьогодні з нами погоджуються, вирішивши, що у нинішньому статус-кво європейського футболу існує монополія, несумісна із принципами європейського права.

Відтепер відкривається історична нагода вирішити деякі серйозні проблеми, які ставлять під загрозу майбутню життєздатність переважної більшості клубів», — наводить слова Лапорти Marca.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *