Відомий український тренер оцінив шанси Шахтаря у матчі з Порту в Лізі чемпіонів

13 грудня «Шахтар» в заключному турі групового раунду Ліги чемпіонів поміряється силами в гостях з футболістами «Порту».

Колишній воротар «Шахтаря» Юрій Вірт оцінив шанси суперників в завтрашньому протистоянні в Португалії:

– Як на мене, «Порту» буде фаворитом, але й у «гірників» будуть шанси пройти далі. Як би рідні стіни не допомагали «містянам», все ж, дуже багато залежатиме від того, як зіграють донеччани.

– На Вашу думку, які «козирі» можуть бути в Порту в українського чемпіона?
– По великому рахунку, «Шахтар» уже виконав завдання на першу частину сезону на міжнародній арені: гарантував собі участь в єврокубках наступної весни. Тому буде розкутим, «гірники» матимуть змогу зіграти в своє задоволення. А це інколи приносить неабиякі дивіденди. В нашому випадку на кону – продовження боротьби за головний приз Ліги чемпіонів. А от для футболістів «Порту» завтрашня невдача може стати дуже дошкульним ударом. Для них Ліга Європи – це не престижно.

Що ще кидалося в вічі спостерігаючи за останніми матчами «Шахтаря»? Після появи біля керма Маріно Пушича «гірники» стали діяти в обороні дуже організовано. Згадайте, біля воріт «Шахтаря» навіть у матчі Ліги чемпіонів з уславленою «Барселоною» майже не виникало загрозливих ситуацій. І якщо завтра «Шахтар» вистоїть, особливо в перші хвилини, коли господарі великими силами понесуться вперед, то надалі зможуть знайти свій шанс в контратаках, або при розіграші стандартних положень.

– «Шахтар» нинішнього зразка аж ніяк не вражає в завершальній стадії атак.
– Маєте рацію. «Гірники», справді, створюють значно менше гольових моментів, ніж раніше, але аж ніяк не можна сказати, що в них збитий приціл. Просто дещо гра в «Шахтаря» стала іншою, з’явилися нові пріоритети. А відсоток реалізації в донеччан доволі пристойний. Та головне, що вирізняє нинішній «Шахтар», що за низької результативності їхні голи переважно стають переможними. Дуже кортить, щоб так сталося і в Порту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *