Колишній арбітр ФІФА розібрав спірні епізоди у матчі Динамо – Бешикташ

Динамо - Бешикташ

Після першого поєдинку кваліфікаційного раунду Ліги конференцій «Динамо» – «Бешикташ» (2:3) головний тренер киян Мірча Луческу мав претензії до бригади арбітрів.

Відомий в минулому рефері Мирослав Ступар прокоментував ті ігрові епізоди, на яких румунський фахівець акцентував увагу, аналізуючи роботу арбітрів в Бухаресті.

В обох випадках останнє слово було за системою VAR. Попов при ударі суперника не контролював положення рук й правильно був покараний пенальті, після реалізації якого турецька команда вийшла вперед.

Що ж до анульованого взяття воріт «Бешикташа», то це рішення не відповідало, як кажуть, футбольному духу, адже був зафіксований офсайд ще на початку результативної атаки. З іншого боку, якщо порушення було, навіть мінімальне, то його треба фіксувати. Зрештою, для того й запровадили систему VAR, аби кінцевий вердикт арбітра був справедливим. Хоча, як на мене, навіть після відеоповтору тієї ефектно розіграної киянами комбінації, питання залишилися.

Вчора динамівці дали бій турецькому гранду, але в тому, що не досягли позитивного результату, передусім, винні самі. На жаль, доводиться констатувати, що стопери киян Сирота та Попов-посередні гравці, які в будь-який момент можуть помилитися. Мене взагалі дивує за які заслуги Попова ще навіть викликають до лав національної збірної України.

Є претензії й до решти динамівців, зокрема, найбільш досвідченого – Сидорчука. Йому не відмовиш у старанності, проте Сергій так і не навчився у ключові моменти приймати правильні рішення. Згадаймо хоча б, як в компенсований час за нічийного рахунку помилка Сидорчука призвела до гострої контратаки гостей, яка завершилася третім взяттям воріт Бущана. І тут вже не може бути жодних претензій до арбітрів“, – наводить слова Ступара Sport.ua.

Нагадаємо, “Динамо” в номінально домашньому матчі програло “Бешикташу” з рахунком 2:3. Голами у складі “біло-синіх” відзначилися Микола Шапаренко та Волошин. Відзначимо, що суддя зустрічі скасував гол Олександра Караваєва після перегляду відеоповтору.

Матч-відповідь “Динамо” і “Бешикташа” відбудеться через тиждень – 31 серпня. Гра пройде в Стамбулі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *