Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Україна серйозно погіршила свою позицію після поразок Динамо і Зорі

УЄФА

За підсумками перших матчів раунду плей-офф єврокубків Україна серйозно погіршила свою позицію у рейтингу УЄФА. Наша країна опустилася на 17 місце, втративши два рядки в таблиці. Україну випередили Ізраїль та Данія, а з огляду на тенденції з виступами наших команд є всі підстави вважати, що ми опустимося ще нижче.

У цей мід-вік три наші представники – Дніпро-1, Зоря та Динамо – заробили для країни всього 0,1 бала. Їх Україні приніс Дніпро-1, який зіграв унічию зі Спартаком з Трнави і заробив таким чином 0,5 бали, які треба розділити на п’ять клубів, які стартували від України в Європі. Динамо, нагадаємо, програло Бешикшташу, Зоря – Славії.

Таким чином, в активі України – 1,5 бала цього сезону. 0,8 бали Україні приніс Шахтар за пряме потрапляння до групи Ліги чемпіонів. 0,3 бала здобув Дніпра за нічиї з Панатінаїкосом, Славією та Спартаком, по 0,2 бала – Динамо та Ворскла за виграші у Аріса та Діли відповідно.

1,5 набрані бали країною – це 36-й результат у Європі. А з країн ТОП-20 рейтингу, лише дві – Швейцарія та Сербія – поки що набрали менше за Україну.

Якщо так піде і далі, то, цілком імовірно, вже цього сезону нашу країну обійде Чехія, яка точно отримає своїх представників у групах. Про те, щоб потрапити до перших 11-ти чи 12-ти країн мови у нас не йдеться. Ну і як не відзначити показник Туреччини, чотири клуби якої заробили для країни цього сезону 4.25 бали.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *