Манчестер Сіті в драматичному матчі обіграв Севілью та завоював Суперкубок УЄФА-2023 (Відео)

Манчестер Сіті - Севілья

У середу, 16 серпня, англійський “Манчестер Сіті” переміг іспанську “Севілью” у поєдинку за Суперкубок УЄФА-2023.

Традиційний матч між переможцями Ліги чемпіонів та Ліги Європи проходив у місті Пірей на стадіоні “Георгіос Караїскакіс” і завершився перемогою команди Пепа Гвардіоли у серії пенальті.

Рахунок у грі було відкрито на 25-й хвилині зустрічі – м’яч головою у сітку воріт “Манчестер Сіті” після навісу Маркоса Акуньї відправив Юссеф Ен-Несірі.

На 63-й хвилині матчу “міщани” зрівняли рахунок – після передачі Родрі гол забив Коул Палмер.

В основний час гра завершилася внічию та переможця визначали у серії пенальті. Точнішими в ударах з “точки” виявилися гравці англійського клубу.

“Манчестер Сіті” – “Севілья” – 1:1 (5:4 пен.)

Голи: Палмер, 63 – Ен-Несірі, 25

Манчестер Сіті“: Едерсон, Аке, Гвардіол, Аканджи, Уокер, Родрі, Ковачич, Гріліш, Палмер (Альварес, 85), Холанд

Севілья“: Бону, Акунья, Гудель, Баде, Навас (Монтіель, 83), Ракитич, Хордан, О.Торрес (Хуанлу Санчес, 74), Ламела (Сусо, 90+3), Окампос, Ен-Несірі (Рафа Мір, 90+3)

Відео голів:

Варто зазначити, що “Манчестер Сіті” вперше у своїй історії виграв Суперкубок УЄФА. “Городяни” вперше отримали можливість поборотися за цей трофей.

Нагадаємо, за підсумками минулого сезону команда Пепа Гвардіола виборола історичний “золотий требл”, вигравши АПЛ, Кубок Англії та Лігу чемпіонів.

У фіналі Ліги чемпіонів “Манчестер Сіті” переміг міланський “Інтер” із рахунком 1:0.

Іспанська “Севілья” виграла минулого сезону Лігу Європи, перемігши у фіналі італійську “Рому”. У Ла Лізі команда фінішувала на 12-му рядку.

Додамо, що “Манчестер Сіті” став шостою англійською командою, якій вдалося виграти Суперкубок УЄФА. Раніше цей трофей вигравали також “Ліверпуль” (1977, 2001, 2005, 2019), “Челсі” (1998, 2021), “Манчестер Юнайтед” (1991), “Ноттінгем Форест” (1979) та “Астон Вілла” (1982).

Найбільш титулованими клубами цього турніру є “Барселона”, мадридський “Реал” та “Мілан”, які вигравали цей трофей по п’ять разів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *