Лейпциг – Шахтар: слова Ігора Йовічевіча напередодні гри

Наставник донецького Шахтаря Ігор Йовічевич поділився очікуваннями від дебюту в Лізі чемпіонів у матчі проти РБ Лейпцига.

– Відчуваєте хвилювання перед першим матчем або, навпаки, адреналін і впевненість – у своїх силах та в команді?

– Звісно, я не маю досвіду гри в Лізі чемпіонів, але компенсую це божевільною мотивацією та підвищеним адреналіном. Водночас ми повинні зберігати баланс між тим, щоб грати розумом і серцем. Щоб команда продемонструвала гарний футбол у дебютному матчі, де не завжди досвід відіграє ключову роль.

Звичайно, це фактор величезний, але іноді молоді футболісти не думають про наслідки – і це може бути один з наших козирів.

– Що можете сказати про фізичну готовність команди? І один з ваших підопічних сказав, що моральний настрій у них бойовий. Ви це відчуваєте?

– Абсолютно. Я відчуваю від першого дня зборів, як настрій поліпшується щодня. І в останньому матчі ви могли помітити, наскільки команда зросла, як зростають бійцівські якості. І ти можеш не лише добре грати у футбол, але, коли стане важко, в деяких моментах протягом матчу з’являється характер.

А в останньому поєдинку я побачив команду, і це мене тішить настільки ж, як і три очки. Тому завтра з таким самим настроєм розпочнемо дебютний матч із Лейпцигом, який тимчасово проходить невелику кризу за результатами, проте однаково залишається гарною командою.

Що ж до фізичного стану, то ми віддали чимало сил в останньому матчі. Гра в меншості досить довгий час забрала чимало сил – і моральних, і фізичних, і ментальних. Але я сподіваюся, що ці кілька днів ми провели у відновленні й водночас дали тактичну інформацію футболістам про те, що може статися завтра в матчі: коли Лейпциг з м’ячем, коли без м’яча, як розкриває гру, як захищається, які в них характеристики загалом. І завтра є цілий день для ментальної підготовки, однак можу запевнити, що ми будемо готові до матчу, – сказав Ігор Йовичевич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *