Зоря – Університатя: слова Патріка ван Леувена напередодні матчу

Патрік Ван Левен

У четвер, 4 серпня, «Зоря» проведе перший офіційний матч у цьому році. В 3-му кваліфікаційному раунді Ліги конференцій команда Патріка ван Леувена зіграє проти румунської «Університаті».

Напередодні матчу нідерландський спеціаліст відповів на питання журналістів.

– Ми давно готувалися до цієї гри та завтра буде наш перший офіційний матч в такому складі, – взяв слово ван Леувен.

– Ви певний час працювали у тренерському штабі донецького «Шахтаря» під керівництвом Мірчі Луческу. Чи запитували ви щось про «Зорю» в нього?

– Ні, з ним я не консультувався, бо він зайнятий підготовкою зі своєю командою. Я думаю, що сам зможу знайти підхід до своїх новоспечених гравців (посміхається).

– Що ви знаете про румунський футбол загалом і саме про вашого суперника?

– Ми подивилися декілька їхніх останніх ігор, тому я вважаю, що робота проведена нагальна і повністю команда готова до протистояння. Знаємо, що вони грають комбінаційний, атакувальний і тактичний футбол.

Це буде перший матч для «Зорі» після довгої перерви, ми хочемо показати себе якнайкраще, битися за позитивний результат і виступати тільки на користь нашої країни.

– Чому вирішили приєднатися до футбольного клубу «Зоря» у такий тяжкий час?

– Я вже працював в Україні, тому знаю футбол країни. Тут багато перспективних футболістів, які заслуговують на місце в стартовому складі.

В Україні йде війна і це негативно сказалося на футболі, але «Зоря» бере участь в єврокубках і було прийнято рішення на користь розвитку і є бажання допомогти, щоб не тільки футболісти грали, але й мали змогу жити зі своїми сім’ями в мирі в своїй країні.

– У вас в команді багато молодих гравців серед яких лише один іноземець, бразилець Крістіан. Чи не складе це труднощів для хорошої гри в єврокубках?

– Вік гравців не може бути вирішальним критерієм, щоб казати про кваліфікаційний рівень команди. У нас дуже талановита молодь, яка горить бажанням грати і якщо брати футбольну тематику, то такий склад має перевагу, бо молоді гравці додають темпу та емоцій на тренуванні.

Якщо розглядати останній місяць нашої роботи, то команда тільки додає і молодий склад не є проблемою для нас“- , сказав тренер Зорі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *