АПЛ відреагувала на потенційне відродження Суперліги: відомі деталі

АПЛ виступила проти Суперліги Європи.

«Постанова [суду ЄС] не схвалює так звану Суперлігу Європи, і Прем’єр-ліга, як і раніше, відкидає будь-які подібні концепції.

Вболівальники життєво важливі для футболу, і вони багато разів заявляли про свою незгоду з змаганням, що «відкололося», яке розриває зв’язок між національним і європейським футболом.

Прем’єр-ліга підтверджує свою прихильність до чітких принципів відкритої конкуренції, які лежать в основі успіху внутрішніх та міжнародних клубних змагань.

Футбол процвітає завдяки конкуренції, що створюється принципом підвищення та зниження в класі, щорічної кваліфікації на міжнародні турніри з нагород у національних лігах та кубках, а також завдяки давньому суперництву та ритуалам, у тому числі вихідним, відведеним для національного футболу.

Ці принципи закріплені у Хартії власників клубів Прем’єр-ліги, представленої у червні 2022 року, яка спрямована на підвищення колективної сили та конкурентоспроможності Ліги у найкращих інтересах гри загалом.

З 2021 року Прем’єр-ліга, поряд з іншими футбольними організаціями, також зміцнила свої правила та управління у цій галузі.

Прем’єр-ліга продовжить вести відкритий та конструктивний діалог з усіма відповідними футбольними зацікавленими сторонами про те, як найкраще захистити та посилити взаємодоповнюючий баланс внутрішнього та міжнародного клубного футболу», – йдеться у заяві АПЛ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *