“Рішення УЄФА абсолютно справедливе”: голкіпер збірної України рада, що РФ не допущена до змагать

Голкіпер жіночої збірної України з футболу Катерина Самсон поділилась спогадами від перших днів війни.

“Виграти міжнародний турнір – це дуже круто (Збірна України виграла турнір в Туреччині – прим.), ми були дуже щасливі, коли повернулися в Україну. 23 лютого ми прилетіли до Києва і поїхали потягом до Харкова. Звістка про початок війни застала мене в потязі! Мама подзвонила і сказав мені це. У той момент я забула про футбол і перемоги, було страшно. Ми чули вибухи, бачили танки, над головою пролітали винищувачі. Всі телефонували додому до рідних, був жахливий ранок”.

Сім’я футболістки живе у місті Суми. Вона згадала, які емоції тоді вирували в ній.

“Першими емоціями був страх за мою сім’ю, яка живе в місті, що знаходиться біля кордону. Я не хотіла вірити, що це правда. Моя сім’я досі в Сумах, вони не хотіли їхати, тому що це було небезпечно. Звичайно, навіть у своєму найгіршому кошмарі я не могла подумати, що це може статися“, – зізналась Катерина Самсон в інтерв’ю для Forbes.

Також Катерина розповіла про те, як виник варіант продовжити кар’єру в Угорщині.

З Угорщиною у мене не було контактів. Ірина Де Роза (агент – прим.) подзвонила і сказала, що там є команда, їм потрібен воротар. Тож я опинився в Дьєрі“.

Чи симпатизую я гравцям? Ні. Вони грають у футбол у своїй країні. Як спортсмен я розумію їхнє розчарування, але не симпатизую їм. Рішення УЄФА абсолютно справедливе, їхня держава прийшла до нас з війною, я вважаю, що спорт має об’єднати всі народи світу! Тим, хто воює проти іншої держави, не місце в спорті“, – відреагувала Катерина Самсон на виключення жіночої збірної РФ зі змагань під егідою УЄФА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *