Руслана Левченко: Кривбас ставить перед собою ціль виграти чемпіонат України

Руслана Левченко

Минулими вихідними стартував сезон у жіночій Вищій лізі. Кривбас з Кривого Рогу почав чемпіонат з впевненої перемоги над новачком елітного дивізіону СК Дніпро-1 (7:0).

Сайт Епоха Футбола поспілкувався з фланговою захисницею команди Русланою Левченко. Ми запитали у футболістки про перший матч, цілі на сезон, а також про можливість спробувати себе за кордоном.

– Минулого сезону ви проводили товарняк із Дніпро-1 та поступилися. Хоч вони і новачки Вищої ліги, не думала, що буде аж так легко і чи сильно мотивувала та поразка?

– В минулому році до матчу з СК Дніпро-1 підходила геть інша команда з іншими цілями. Зараз у нас ціль – чемпіонство. До кожного суперника ми підходимо з настроєм на перемогу та з бажанням забити якнайбільше голів.

Мотивація? Залишилось мало дівчат, які грали в тій товариській грі, але особисто мене це мотивувало. Адже хотілось взяти гідний реванш. 

– Кривбас дуже сильно змінив склад. До команди прийшли досвідчені футболістки. Мета клубу виграти чемпіонство?

– Так, клуб цього не приховує. У нас є ціль вийти до Ліги чемпіонів та перше місце в чемпіонаті України.

– Які особисті цілі ставиш на сезон?

– Ніяких особистих цілей, напевно, на сезон не ставлю, оскільки на першому плані у нас є одна командна.

– З клубу пішли легіонерки Зідой, Кедма, Лідіані, Матвєєва, Топал. Чим тобі запам’яталася гра/тренування/спілкування з ними?

– З усіх перечислених легіонерок я виділю Тату Матвєєву її досвідом, та Іру Топал, яка була завжди на позитиві та з посмішкою. 

– Зате в команді залишилися досвідченіші Сонкенг і Прісекарь. Їх не довелося вмовляти, чи це їхнє рішення залишитися?

– Так, це було їх рішення. Вони захотіли залишитись та допомогти команді, за що їм великий респект. 

– Глущенко та Талеб гратимуть у Франції та Італії. Через війну тобі довелося пограти у чеському Словацко. Цього літа не було бажання теж спробувати знайти собі якийсь клуб у Європі?

– Коли не було зрозуміло, чи буде в цьому році жіночий чемпіонат, то думки залишитись в Європі були, оскільки хотілось і надалі грати у футбол.

Але потім, коли оголосили, що жіночий чемпіонат таки буде, то з’явились декілька пропозицій з Європи, але я зважила всі “за” та “проти” і вирішила залишитись в Кривбасі.

Дівчата молодці, що не побоялись залишитись в Європі, ризикнули. Що Інні Глущенко, що Марії Талеб я хочу побажати успіхів, перемог з новими командами і сподіваюсь, що у них все вийде“, – сказала нам Руслана Левченко.

Руслана Левченко

17-річна футболістка в минулому сезоні у Вищій лізі провела 10 матчів і забила 1 гол. На зимову паузу Кривбас пішов на третій сходинці. Чемпіонат не був дограний через повномаштабне вторгнення РФ в Україну.

Фото: пресслужба ФК Кривбас

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *