Блан на початку кар’єри, Богоссян в розквіті сил та інші: всі французи, які грали за Наполі

Один з претендентів на перемогу в Серії А Наполі домовився про оренду французського хавбека Тангі Ндомбеле із Тоттенхема. Він став 10-м французом в історії “партенопеїв”.

Сайт Епоха Футболу вирішив пригадати усих інших представників сусідньої країни. Як виявилось, серед них були і ті, хто стали легендами футболу, і ті, хто провалився як в Неаполі, так і в кар’єрі в цілому.

Лоран Блан, сезон 1991/92, захисник, 34 матчі – 6 голів

В сезоні 1990/1991, який став останнім для Дієго Марадони в складі клубу, Наполі посів лише 8-ме місце. Літом до колективу приєднався 26-річний Лоран Блан, який всі попередні 9 років кар’єри віддав рідному Монпельє.

В Неаполі він провів яскравий сезон. За 31 матч він забив 6 голів і вважався лідером клубу на рівні з Феррарою, Алемао, Карекою та Дзолою. Після завершення сезону вимагав підвищення зарплатні, тому був проданий до скромного Німа, де також відіграв чудовий рік.

Надалі виступав за Сент-Етьєн, Осер, Барселону, Марсель, Інтер і Манчестер Юнайтед. За збірну Франції загалом відіграв 97 матчів і забив 16 голів, що для центрального захисника досить солідно.

Ален Богоссян, 1994/1997, хавбек, 69 матчів — 4 голи та 1 асист.

Блан приходив до Наполі уже маючи декілька зустрічів за “Ле бле”, а от 24-річний хавбек на “Сан-Паоло” приєднався в якості дублера із Марселя.

Футболіст, який мав вірменське коріння, непогано себе проявляв, але часто і травмувався. За майже три сезони всього 58 матчів, в яких забив 5 голів. Наполі в цей період посідав 7-е, 12-е і 13-е місце.

Надалі відіграв сезон за Сампдорію, а з 1998 по 2002 виблискував за Парму. Сезон 2002/2003 провів у Еспаньйолі, але вирішив піти з футболу в 33 роки. За збірну Франції забив двічі за 26 матчів.

Уільям Прюньє, захисник, осінь 1997, 4 матчі

30-річних захисник приходив до Неаполя з Манчестер Юнайтед, де за півроку відіграв лише 2 гри, а потім був відданий до Копенгагена в оренду. До цього виступав у Франції за Монпельє, Бордо, Марсель і Осер. В 1992 році навіть зіграв 1 матч за збірну Франції. Всього в Серії А провів 3 гри і надалі грав за скромні Хартс, Кортрейк, Тулузу.

Наполі провів ганебний сезон. В першості 1997/1998 команда за 34 гри здобула лише 2 перемоги, набравши в сумі 14 пунктів і навіть від передостаннього Лечче відстала на 12 балів.

Рейнальд Педрос, хавбек, осінь 1997, 4 матчі. 

Як і Прюньє, відбігав лише 4 матчі! Взагалі вони схожі з Вільямом тим, що проявили себе тільки у Франції. Педрос легенда Нанта зі збірною сенсаційно пролетів повз ЧС-94, а на ЧЄ-96 не забив вирішальний пенальті з чехами в півфіналі. Загалом за “Ле бле” забив 4 рази у 24 матчах.

Саме через це його покликала Парма – Рейнальд провалився, провівши лише 5 матчів, влітку 97-го його легко відпустили в оренду в Наполі. Але і на півдні Педрос не закріпився і вже зимою перейшов до Ліону.

Зараз тренує жіночу збірну Марокко. З жіночим Ліоном в якості тренера двічі вигравав жіночу Лігу чемпіонів.

5. Антоні Ревейєр, сезон 2013/14, захисник, 18 матчів.

Легенда Ліона та на піку один із найсильніших правих захисників Європи.  До Неаполя перебирався вільним агентом у віці 33 років. У Бенітеса якраз трапилася навала травм — довелося у листопаді звертатися до безробітних. У результаті свою користь Антоні приніс, став переможцем Кубка, але влітку продовжувати дідка не стали.

Наступний сезон провів у Сандерленді і пішов з футболу. За збірну Франції зіграв 20 матчів, забив 1 гол.

6. Едді Гнаоре, сезон 2015 – 2017, півзахисник, 0 матчів

Вихованець Сіті якось опинився в італійському Каррарезе, там його помітили скаути Наполі. Чесно кажучи, не знаю, що з нього хотіли виліпити, але після переходу одразу віддали в оренду Карпі, далі була оренда у Кротоні та трансфер до Палермо у 2017

7. Зінедін Машаш, 2017 – 2022, півзахисник, 0 матчів

Цього хлопця ви вже знаєте, чи прийшов зі скандальною репутацією з Тулузи, але шансу так і не отримав. Щороку катався в оренди (Карпі, Кротоні, Козенца), з’являючись лише на передсезоннях. Влітку закінчився контракт і Зінедін поїхав у грецький Іонікос

8. Кевін Малькюї, 2018 – 2022, захисник, 48 матчів – 6 асистів

Влітку Анчелотті шукав лівого захисника і навіть зустрівся з Тео Ернандес. Француз у підсумку вибрав Мілан, тому вибрали іншого француза на той момент уже 27-річного Кевіна. Лілль отримав за нього 11 мільйонів.

Перший сезон пішов на адаптацію, але виглядав футболіст непогано. Далі хрести, після яких він явно здав. В минулому сезоні першу частину провів у оренді за Фіорентину (5 матчів), але весною отримав шанс і в Спалетті (8 матчів).

9. Тьемуе Бакайоко, сезон 2020/21, півзахисник, 44 матчі — 2 голи та 2 асисти

Останній до Ндомбеле француз у Неаполі. Протеже Гаттузо, якого взяли в оренду із Челсі. Загалом, не сказати, що провал, але косяків вистачало. Особливо під кінець сезону. Викуповувати, звичайно, не стали – зарплата велика та і Гаттузо пішов.

В минулому сезоні допоміг Мілану виграти Скудетто, хоча відіграв всього 14 матчів в чемпіонаті Італії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *