Брентфорд не перший: найбільші поразки Манчестер Юнайтед в АПЛ (Відео)

Манчестер Юнайтед в рамках 2-го туру чемпіонаті Англії сезону 2022/2023 на виїзді поступився Брентфорду (0:4). Сайт Епоха Футболу згадує найбільші поразки МЮ в АПЛ.

Ми брали до уваги поразки в чотири і більше голів. Варто сказати, що половина погромів сталася з “Червоними дияволами” в останні 4 роки.

Сезон 1996/1997. Ньюкасл – Манчестер Юнайтед 5:0

В середині 90-х виклик “дияволам” в боротьбі за першість кидали Ньюкасл, Арсенал та Блекберн, тому така поразка боляче вдарила по підопічним Алекса Фергюсона. Голи в той вечір на “Сент-Джеймс Парк” забивали Пікок (12), Жинола (30), Фердінанд (63), Ширер (75) і Альбер (83).

В наступному турі манкуніанці не відійдуть і програють Саутгемптону (3:6), а потім ще й Челсі (1:2). Та більшість сезону молоді таланти Фергі і більш досвідчні лідери показуватимуть чудовий футбол, в підсумку МЮ все одно стане чемпіоном, набравши 75 пунктів. “Сороки” матимуть на 7 менше і візьмуть “срібло”.

Сезон 1999/2000. Челсі – Манчестер Юнайтед – 5:0

“Аристократи” ще були без великих грошей Абрамовича, але вже мали статус досить міцного клубу АПЛ, який має гарний склад, але за чемпіонство і близько не бореться.

“Сині” провели неймовірну гру. Голи забивали Пойєт (1, 54), Саттон (16), Берг (59, авт), Морріс (81). Щоб довести, що поразка Манчестер Юнайтед ціниться більше, то ось показники “червоних” за підсумками сезону: 91 бал, різниця голів – 97:45. Віце-чемпіон Арсенал відстав на 18 балів. Челсі набрав 65 очок і став п’ятим.

Видно, тоді МЮ вийшов явно неналаштованим на гру, інакше такий провал не пояснити.

Сезон 2011/2012. Манчестер Юнайтед – Манчестер Сіті – 1:6

До цього матчу МЮ підходив в ролі лідера. За попередні 8 турів у клубу було 20 очок і різниця голів: 25:6. Арсенал на своєму полі був обіграний (8:2), на щиті з “Олд Траффрд” поїхав і Челсі (3:1). Лише Сток Сіті і Ліверпуль за підтримки своїх трибун зуміли не поступитись (1:1 обидва рази).

Але “містяни” просто познущались над сусідами. Проте, варто сказати, що половина голів “голубих” залетіла в останні хвилини гри. У воротах Ван дер Сара відзначились Балотеллі (22, 60), Агуеро (69), Джеко (89, 90) та Сільва (90+2). Даррен Флетчер забив свій м’яч на 81-й хвилині.

Сезон 2020/2021. Манчестер Юнайтед – Тоттенхем 1:6

Ця гра складалась трихи інакше. Господарі вийшли вперед на 2-ї хвилині, забив Фернандеш з пенальті.

На 4-й хвилині Сон, а на 7-й Ндомбеле вивели “шпорів” в перед. На 27-й хвилині Марсіаль отримав червону і… до кінця матчу колектив Моурінью познущався над “дияволами”. Ще один гол забив Сон, також відзначився Ор’є і Кейн поклав дубль.

Після цього вперше почали говорити, що Сульшера треба звільняти і шукати нового тренера.

Сезон 2021/2022. Манчестер Юнайтед – Ліверпуль 0:5

Але норвежець протримався в клубі ще рік. Перший тайм проти Брентфорда був важким, але у поєдинку з Ліверпулем так само. Підопічні Клоппа всі чотири голи забили ще в першому таймі. І це на “Олд Траффорд” !

Спочатку забив Кейта, потім Жота, Салах два вкинув до перерви, а на 50-й хвилині оформив хет-трим. Погба отримав червону за пів години до фінального свистка, але мерсисайдці не занадто форсували події. Тому Де Хеа більше не виймав м’яч із сітки своїх воріт.

Варто сказати, що Сульшера не звільнили і після цього матчу, але невдовзі він таки був відправлений у відставку.

Сезон 2016/2017. Челсі – Манчестер Юнайтед 4:0

В той жовтневий вечір “Стемфорд Брідж” радів уже на 1-й хвилині. Педро з передачі Алонсо відкрив рахунок. Досвідчений Кехілл на 21-й хвилині подвоїв рахунок. В другому таймі зірки того складу “аристократів” Азар та Канте довели справу до погрому.

В підсумку команда Антоніо Конте тоді виграл лігу, Манчестер Юнайтед в тому сезоні фінішує лише на шостому рядку в АПЛ.

Сезон 2018/2019. Евертон – Манчестер Юнайтед 4:0

Як бачимо і до весни 2019 року манкуніаці поступались розгромо, але робили це від команд, які входили в список прямих конкурентів. Евертон – це міцний середняк.

В той вечір у “ірисок” виходило все. Далот, Джонс і Смоллінг не встигали за гравцями атаки господарів, що і призвело до того, що голи Рішарлісон (13), Сіґурдссон (28), Дінь (56), Уолкотт (64) зафіксували погром гостей.

Сезон 2022/2023. Брентфорд – Манчестер Юнайтед 4:0

Усі голи МЮ пропустив ще в перші 35 хвилин. Хоча б гол престижу забити – не було моментів. Дуже сіра гра. З оглядом гри можна ознайомитись в цій новині.

В наступному турі на “Олд Траффорд” завітає Ліверпуль. Не виключено, що команда тен Хага поповнить список ганебних матчів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *