Металіст, який боровся зі Штурмом в Лізі Європи: де вони зараз

Суперником київського Динамо по кваліфікації Ліги чемпіонів буде австрійський Штурм. Ця команда лише раз грала з клубом з України на євроарені. Тоді опонентом в плей-офф кваліфікації ЛЄ був Металіст з Харкова. Український клуб вважався фаворитом, проте сильнішими виявились саме представники австрійської Бундесліги.

Сайт Епоха Футбола згадає склад “жовто-синіх”, який не зміг пройти клуб з міста Грац.

Воротар: Олександр Горяїнов

Легенда команди відстояв тоді обидва матчі. Роботи було мало, але “чорним” вистачило і двох голів для проходу.

В Металісті Горяїнов був аж до самого розформування клубу, а в сезоні 2016/2017 встиг пограти за Металіст-1925, який тоді був ще аматорським колективом.

Де зараз: декілька днів тому увійшов до тренерського штабу вінницької Ниви

Захисники ФК Металіст

Захисна лінія в обох матчах також була однакова. За фланги відповідали досвідчений серб Мілан Обрадович та українець Сергій Пшеничних.

Пшеничних того літа тільки приєднався до команди, але лишився аж до 2015. В УПЛ за цей період відіграв 97 матчів і забив 3 голи. Обрадович вже був на контракті 2,5 роки. Полишив колектив літом 2013.

Якщо по грі в захисті до них претензій не було, то ось в атаці Мирон Маркевич хотів більшого. Незабаром Металіст поповнить свій склад такими виконавцями як Фініньо та Крістіан Вільягра.

Де зараз Сергій Пшеничних: проживає кілька років в США

Де зараз Мілан Обрадович: завершив кар’єру в 2015. Відразу почав кар’єру тренера. Очолював на словенський Копер та збірну Сербії U-19. Вже три роки працює наставником молодіжної збірної Азербайджану.

В центрі захисту грали Папа Гуйє та Хонатан Майдана. Сенегалець став справжньою легендою Металіста. Загалом за клуб в УПЛ відіграв 211 матчів і забив 5 голів. 25-річний аргентинець був проданий у Рівер Плейт, який вилетів з елітного дивізіону. Разом з “мільйонерами” він не тільки повернувся до еліти, а й навіть встиг виграти Кубок Лібертадорес (2015 і 2018). На його рахунку 5 матчів за збірну Аргентини.

Де зараз Папа Гуйє: після Харкова встиг пограти за Дніпро, Ростов, Актобе, Карпати, Дніпро-1 і навіть за Метал, який потім трансформувався в Металіст. З осені 2021 року є спортивним директором “жовто-синіх”.

Де зараза Хонатан Майдана: На початку 2019 року покинув Рівер Плейт і перейшов до Толуки, але минулого року повернувся в клуб з Буенос-Айреса. 29 липня йому виповнилось 37 років.

В першому матчі на заміну на поле виходив також Віталій Бордіян. Повісив бутси на цв’ях в 2019 році. Чим зараз займається, точно сказати не можемо.

Півзахист ФК Металіст

Едмар відіграв лише матч в Австрії, гру на ОСК Металіст через травму пропускав. Через два роки універсальний хавбек отримає паспорт українця і зіграє 15 матчів за національну збірну. В 2015 році перейшов в Дніпро. В Україні також грав за Металіст-1925. Завершив кар’єру два роки тому.

Де зараз Едмар: працює тренером в школі Клейтона Шав’єра, який перейшов у Металіст через 10 місяців. До речі, вчора вони домовились про співпрацю з Металіст-1925.

В Харкові замість нього на поле вийшов Валентин Слюсар. Той сезон був для нього останнім в колективі Маркевича. Після двох років виступів за Оболонь пішов з професіонального футболу.

Де зараз Валентин Слюсар: останнім його місцем роботи був ФК Ужгород, де він був асистентом тренера. Грає в благодійних матчах на підтримку ЗСУ.

Олексій Єременко відіграв 58 хвилин в першому матчі, в другому вийшов на заміну. Поляк Марцін Буркхард  в першому не був у заявці, а в другому провів на полі 58 хвилин. Їм обом на той момент було по 26 років, але в складі харків’ян проявити себе не зуміли і вже в зимку полишили клуб.

Де зараз Єременко: завершив кар’єру у 2017 році. Працює футбольним агентом і шукає футболістів в Африці. За кар’єру забив 14 голів у 57 матчах за збірну Фінляндії.

Де зараз Марцін Буркхард: літом підписав контракт з Весло Варшава, яка грає у напіваматорській 5-й лізі Польщі. Є персональним тренером і активно підтримує Україну в соціальних мережах. За збірну Польщі забив 1 гол у 10 матчах.

Денис Олійник виходив в старті в обох матчах і є автором єдиного голу від українського клубу в протистоянні зі Штурмом.

Де зараз Денис Олійник: декілька тижнів тому підписав контракт з полтавською Ворсклою.

Олег Шелаєв в першій грі в перерві змінив Володимира Лисенка. Вдома вийшов в старті, але оскільки треба було рятувати гру, то в перерві Маркевич випустив Єременка. Півзахисник затримався в Металісті до грудня 2013 року. Варто нагадати, що у еліті української ліги провів 412 матчів. Більше має лише Олександр Шовковський (426).

Де зараз Олег Шелаєв:  Допомагав Андрію Березовчуку у клубі Другої ліги ФК Вовчанськ. В минулому сезоні навіть вийшов на поле.

Ернан Фредес в першій грі на 88-й хвилині замінив Олійника, а другу гру провів на лавці.

Де зараз Ернан Фредес: Є гравцем Чакаріта Хуніорс з нижчої ліги Аргентини. Портал transfermarkt оцінює його в 175 тисяч євро. На час виступів за Металіст його ціна була – 1,7 млн, що на 2009 рік було досить пристойно.

В другій грі на 75-й хвилині вийшов Венанс Зезе. Івуарієць взимку покине Металіст. Після цього 4 роки проведе у Фінляндії, а з 2014 по 2017 буде грати на батьківщині.

Де зараз Венанс Зезе: точної інформації не маємо

Нападники ФК Металіст

Володимир Лисенко відіграв один тайм в Австрії, а в Харкові не був у заявці. На той момент 21-річний футболіст подавав великі надії, пробув на контракті до 2013 року, постійно здаючись в оренди. Загалом за “жовто-синіх” забив 1 гол в 17 матчах УПЛ.

Де зараз Володимир Лисенко: з 2017 року грає за ФК Колос. З командою пройшов шлях від Першої ліги до єврокубків.

Жажа Коельйо провів обидва матчі. Після яскравого минулого сезону надій на нього було багато, проте Штурм зумів знайти способи закрити його.

Де зараз Жажа Коельйо: трохи більше року тому отримав дискваліфікацію на 4 роки за допінг. В кінці травня мав приїхати на Матч легенд Металіста.

Марко Девіч першу гру відіграв повністю, а в другій грі пішов з поля на 75-й хвилині. На жаль, і “перший після Бога” також відіграв ті матчі не найкращим чином. Однак харківським вболівальникам він все одно запам’ятався легендою. У всих турнірах за “жовто-синіх” провів 228 матчів і забив 98 голів.

Де зараз Марко Девіч: в Сербії має невеликий сімейний бізнес

Тренерський штаб настільки сильно хотів врятувати гру, що випустив орендованого в Ле Мана 19-річного Вахтанга Панцхаву. Талановитий грузин так і не зміг виправдати авансів, в УПЛ він навіть не виходив на поле.

Де зараз Вахтанг Панцхава: Ле Ман відпустив його літом 2010. Деякий час пограв в Угорщині, а з 2012 року повернувся на батьківщину. Останнім його клубом був Самгуралі, який він полишив, ще в 2015 році.

Також в заявці на матчі були Андрій Березовчук, Сергій Барилко та Ігор Бажан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *