Олексій Свіріда: Joma – це партнер країни-терориста. Це не про людяність, це про брудні гроші

Сайт Епоха Футболу зв’язався з Олексієм Свірідою, який після відходу з посади спортивного директора вінницької Ниви працевлаштувався в словацький ДАЦ. Ми запитали у нього про його новий клуб, а також звернули увагу на сторіс в його інстаграмі, в якому він висловив своє невдоволення брендом JOMA, який лишився на російському ринку.

– Що скажеш про свій новий клуб?

– Це клуб Вищої ліги Словаччини. Це один з найамбітніших клубів в цій країні. Має прекрасну базу, стадіон. Враховуючи, що Словаччина не велика країну ДАЦ має одні з найкращих умов для розвитку молоді і всі умови для успішного розвитку клубу.

– Дунайська Стреда знаходиться недалеко від угорського кордону. Що в цілому можеш сказати про місто?

– Дунайська Стреда – це кордон з Угорщиною та Австрією. Тут дуже багато людей, які говорять угорською та вважають себе саме угорцями. Чимось схожа ситуація в нас в Україні в Мукачево та в Ужгороді є такі випадки.

Я до цього відношусь скептично. Тому що, якщо ти в Україні живеш – ти українець і ти не маєш бути угорцем. Так само з цими паспортами, подвійне громадянство, яке в нас є, всі це також знають і це не дуже добре.

– У себе в телеграм-каналі ти повідомляв, що СК Дніпро-1 буде саме на місцевому стадіоні проводити матчі єврокубків. Нічого не змінилось, саме МОЛ-Арена буде домашнім полем для українського клубу ?

– Дніпро-1, за попередньою інформацією, має грати тут. Спочатку вони мали ще й базуватись на цій базі, але, скоріш за все, вони будуть базуватись в Кошице, що ближче до кордону з Україною, а грати матчі єврокубків тут. Поки що є така інформація, ніби нічого не змінилось.

Тут є всі умови на стадіоні, це є чудовим варіантом.

– У себе в інстаграмі ти пройшовся по компанії Joma? Що можеш сказати про їх рішення лишитись в РФ? 

–  Я осуджую JOMA. Вони хочуть тільки грошей, вони наплювали на Україну (JOMA залишилась співпрацювати з ЦСКА та веде перемовини з Зенітом та іншими клубами, де був Nike- прим.). JOMA – це партнер країни терориста. Це не про людяність, це про брудні кошти.  Я не сприймаю тепер цей бренд всерйоз, вони впали в моїх очах.

Cпочатку вони не вийшли з ринку, потім почали співпрацювати з Ахматом. Як ви уявляєте картину, коли JOMA в ФК Ахмат? В кадирівській команді і водночас вони у збірній.

Це не припустимо зараз співпрацювати з російськими клубами, тим більше коли ти партнер національної збірної України з футболу. Зараз весь світ бореться з росією, вводить санкції, а Joma тільки заходить на цей ринок. Значить компанія вибирає кошти, значить їй не важливі людські життя, їй потрібно робити бізнес. В кожного свій вибір, але для мене Joma більше не існує.

– Не можу не затронути і тему рідної Вінниці. Черговий акт терроризму від росіян. Будинок офіцерів, будинок побуту Ювілейний знищенні, це ж майже центр міста.

– Я коли дізнався, я був в шоці. З однієї сторони, це чергові погані новини про Україну. Але кожні новини, коли ти сприймаєш їх, ти просто в трансі, ти читаєш і не думаєш ні про що інше. В той день, коли я прочитав це про Вінницю, я відразу почав писати і дзвонити всім своїм рідним, друзям і питати чи з ними все добре. Коли ракети прилетіли у Вінницю, у мене був великий шок, цілий день я не міг не працювати, нічого робити і тільки дивився новини і чекав нову інформацію. На жаль, негативну.

Але ми сильна нація, ми сильний народ і я впевнений на місці “Ювілейного” і Будинку Офіцерів будуть ще кращі будівлі і ми переможемо, бо в нас немає іншого варіанту“, – сказав нам Олексій Свіріда.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *