Олексій Свіріда: Сподобалось, що хлопці віддавались на полі, але фортуна була не на боці збірної України

Позавчора, 5 червня, збірна України поступилась Уельсу в грі відбору на ЧС-2022. Спортивний директор вінницької Ниви Олексій Свіріда відповів на декілька питань сайту Епоха Футбола, котрі стосувались цієї гри.

– Як тобі загалом гра збірної України проти Уельсу ?

Мені сподобалось те, що хлопці віддавались на полі. У них проявлявся характер та мотивація. Загалом, я очікував, що буде дуже важко. Просто є вагомі причини, чому ми не змогли виграти.

По-перше, нам трошки не вистачило везіння. Навіть в тій ситуації, коли Ярмоленко хотів зробити як найкраще, але рикошетом залетіло нам у ворота.

Також варто відзначити феноменальну гру голкіпера Уельсу. Ця гра, яку він видав, це дуже сильно. І тепер до Хеннессі відносишься не дуже позитивно (посміхається – прим.), скажімо так.

– Петраков після гри з Шотландією не міняв склад. Можливо, це і далось взнаки. Ти б зробив би якусь ротацію?

Петраков головний тренер. Він має вирішувати, кому грати, а кому не грати. Можливо, це його бачення. Також і він відповідає за результат. Звичайно, якби хтось був інший на місці Петракова, можливо, він би зіграв іншою схемою, іншими тактичними завданнями на полі і задачами для кожного футболіста, але маємо те що маємо.

Впринципі склад був оптимальний. Із Шотландією він спрацював, показували гру. Я думаю, він не хотів ламати якусь систему та тактику, так як перша гра дала результат.

Можливо, я б раніше випустив Мудрика. Загалом, якщо так аналізувати склад, то мені не зрозуміло, чому не знайшлось місця для Буяльського навіть в списку збірників. Я не кажу про основний склад, але, вийшовши на заміну в центрі поля, я думаю, що він дав би набагато більше активності чи креативності, якби він вийшов на заміну з тии же Уельсом.

Але це справа Петракова, я туди не маю права лізти і сильно критикувати його, тому що він головний.

– Заміни походу матчу не так сильно спрацювали, як в грі проти Шотландії. Чи треба було знімати Маліновського та Яремчука?

Можливо і не спрацювали, тому що були запізно зроблені. Особисто моя думка, що їх треба було зробити на хвилин 10 раніше. Це моя думка і, можливо, я помиляюсь. Я не футбольний експерт, це моє бачення вболівальника. Варто відзначити, що фортуна була не нашому боці і це дуже повпливало на наші комбінації і рахунок матчу”, – сказав нам Олексій Свіріда.

Фото: сайт Нива Вінниця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *