Паті Малумандсоко: “Металіст” – це історичний клуб із великою кількістю вболівальників

Французький новачок «Металіста» Паті Малумандсоко напередодні дебютного матчу у складі жовто-синіх розповів про свою адаптацію у нашій команді.

— Паті, ми раді вітати тебе у нашому клубі! Ти провів у «Металісті» вже майже місяць. Які твої враження від перебування у команді?

— Знаєте, я справді дуже щасливий зараз, всі у команді дуже добре мене зустріли. З першого дня я відчув, наскільки це «сімейний» клуб. Мені здається, що я зробив правильний вибір, довірившись цьому чудовому клубу.

— Чи важко було адаптуватися до стилю гри «Металіста»?

— Ні, зовсім ні. Тренер і члени штабу безпосередньо дали зрозумілі вказівки, як мені потрібно діяти на полі. Мені також пощастило, що принципи гри команди якраз ті, які я ціную. Це значно полегшило процес адаптації.

— Що ти знав про «Металіста» до приходу сюди?

— Знав, що «Металіст» — це історичний клуб із великою кількістю вболівальників. Ця команда ще донедавна була дуже відома в Європі.

— Твоя основна позиція — центральний захисник, але ми бачили тебе й у ролі опорного півзахисника. Для тебе зміни позицій — не проблема?

— Моя позиція — центральний захисник, саме в цій ролі я виступаю найкраще. При цьому я в повному розпорядженні головного тренера і того, що він хоче зробити для команди. Якщо мені знову доведеться грати опорним півзахисником, то жодних проблем — я вийду та віддам себе на всі 100 відсотків.

— Чи знаєш ти, що в минулому капітаном «Металіста» та улюбленцем харківських вболівальників був твій співвітчизник Фарес Балулі?

— Так, я бачив, чого він зміг досягти тут. Його гра у «Металісті» — це те, що ми називаємо «футбольною магією». Не дивно, що він був кумиром публіки. Сподіваюся, я теж стану улюбленцем уболівальників «Металіста».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *