Крістіне Алексанян: В українцях найбільше хочу відмітити дух нації

Футболістка Кривбасу Крістіне Алексанян дала інтерв’ю клубній пресслужбі. Вона розповіла про те, що планує отримати українське громадянство.

– Наразі ти стоїш у черзі на отримання українського громадянства. Як ти прийшла до цього рішення та на якому етапі знаходиться процес?

Я вже багато років живу і займаюся улюбленою справою в Україні. Мені подобається ця країна, імпонує менталітет українського народу: почуття гумору, віра у краще. Тож, я по-справжньому відчуваю, що тут – мій другий дім. Я планую жити в Україні, тож отримання громадянства, як і велика честь для мене, так і вирішення банальних побутових питань.

Хочу, користуючись нагодою, подякувати Артему Гагаріну! Клуб наразі дуже допомагає мені у цьому питанні, юристи багато працюють. Сподіваюсь вже у найближчий час я зможу похизуватися українським паспортом.

До речі, під час фотосесії на червоному фоні Артем Сергійович помітив, що флаг Вірменії на дві третини складається з прапору України. Це ж справді крутий символізм! І як не вірити у знаки?

– Шо тобі подобається в Україні найбільше?

– Можна багато говорити про красу міст, природи і так далі. Проте наразі найважливіше, що я б хотіла відмітити – це дух цієї нації. Події, що зараз відбуваються вкотре продемонстрували волю українців до свободи та неймовірну сміливість. Любов до своєї землі відчувається буквально у повітрі. Недарма увесь світ зараз демонструє єднання та солідарність з Україною. Ви – приклад справжнього духу героїв та символ боротьби за кращий світ.

– Як ти сприймаєш події, які зараз відбуваються в Україні?

– Це – жах! Боляче дивитись на те, що у 21 столітті у цивілізованому світі може відбуватися війна. Важко повірити, що люди за тисячі років не змогли виробити механізм стримання божевільних політиків. Як можна ставитись до смерті дітей та руйнувань міст? Це страшні злочини, за які усі причетні будуть відповідати!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *