Співпрацював з окупантами: у віці 66 років помер відомий український тренер

Сергій Шевченко.

В одній із лікарень Криму помер відомий футбольний тренер Сергій Шевченко.

Про це повідомила Херсонська обласна асоціація футболу на своїй сторінці у Facebook.

Фахівцю було 66 років. За інформацією джерела, Шевченко відзначив 4 березня свій день народження, а наступного дня був екстрено госпіталізований. Причина його смерті досить рідкісна в медицині – інфаркт нирки.

Він був чинним директором та тренером окупаційного футбольного клубу «Фрегат» з Херсону та колишнім тренером «Кристала» (Херсон), «Меліоратора» (Каховка), «Таврії» (Сімферополь), ФК «Севастополь» та інших команд.

Зокрема, після анексії Криму, де він на той час працював тренером сімферопольської «Таврії», Шевченко залишився в Сімферополі та два роки керував клубом ТСК «Таврія», після чого переїхав на Сахалін.

Повернувшись до України у 2016 році, він очолив «Таврію», відроджену на території Херсонської області. У 2021 році він тренував херсонський «Кристал» та ФК «Миколаїв». Влітку 2022 року в Херсоні Шевченко перейшов на бік окупантів та очолив фейковий футбольний клуб під назвою «Фрегат», створений на базі херсонського «Кристалу». Після деокупації Херсону фахівець поїхав працювати із новим клубом до Криму.

За поданням Херсонської обласної асоціації футболу Сергія Шевченка було позбавлено звання заслуженого працівника фізичної культури та спорту України та всіх нагород, а також довічно дискваліфіковано за співпрацю з окупантами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *