Глава УАФ Андрій Шевченко зробив заяву щодо можливої мобілізації футболістів до лав ЗСУ

Андрій Шевченко

Глава УАФ Андрій Шевченко висловив свою думку про можливу мобілізацію до лав ЗСУ футболістів. На думку Шевченка, спорт має бути присутнім в Україні, а наші спортсмени зобов’язані своїми міжнародними виступами доносити важливі наративи міжнародної аудиторії.

Це питання дуже складне, тому що йдеться не тільки про гравців, а й про тренерів, лікарів, суддів. Але…

Спорт грає важливу представницьку роль як усередині країни, так і за кордоном. Підготовка та участь у змаганнях є маркером продовження життя в державі, яка веде війну. Крім того, спорт завжди, а в нинішніх умовах це особливо важливо, залишається ефективним важелем впливу на міжнародне співтовариство. Це майданчик, щоб доносити важливі нам наративи для міжнародної аудиторії.

Ми повинні допомагати утримувати Україну у фокусі міжнародної адженди, зокрема за допомогою спорту та футболу, зокрема. Тому навіть у такий складний момент, на мій погляд, важливо продовжувати брати участь у змаганнях на найвищому рівні, представляючи Україну та постійно мобілізувати міжнародне співтовариство на підтримку нашої держави.

Однак фінальне рішення щодо того, у якій кількості, на яких подіях і хто саме має представляти Україну, ухвалюють органи державної влади”.

Наприкінці минулого року голова Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт заявив, що спортсмени можуть потрапити під загальну мобілізацію в Україні, оскільки НОК не може забезпечити їм бронювання.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *