Йожеф Сабо оцінив шанси Шахтаря пройти Марсель в Лізі Європи

Йожеф Сабо

Колишній головний тренер національної збірної України та київського «Динамо» Йожеф Сабо оцінив шанси донецького «Шахтаря» в матчах Ліги Європи проти французького «Марселя».

– Безумовним фаворитом цього протистояння є «Марсель». І причина тут полягає у нашому, так званому «весняному футболі». В середині-кінці лютого всі українські команди тільки входять в ігровий ритм, а європейські вже давно грають. Не вірю, що зараз, у четвер, вийдуть гравці «Шахтаря» на матч Ліги Європи в дійсно хорошому стані. Їх вистачить на 15 хвилин. Може, на півгодини. Не більше. В другому таймі команда сяде. Вважаю, якщо «Шахтар» зачепиться за нічию, то це буде для них рівносильно перемозі. А так, мають перемагати французи.

– Власне, навіть на зборах «Шахтар» демонстрував посередні результати з інколи навіть такими маловідомими командами, як «Градець Кралове» (0:2) чи «Вележ Мостар» (2:3).

– Не потрібно звертати увагу на результати в товариських матчах. Марна справа. Ці всі контрольні поєдинки – суто для тренера важливі: награється склад, пробуються якісь схеми, наставник приглядається до новачків, дає фізичні навантаження.

– Що скажете про «Марсель»?

– Я частенько дивлюсь французьку Лігу 1, де після Нового року вже зіграли кілька турів. Дуже пристойний чемпіонат, конкурентний. Хоча судді там час від часу допомагають «ПСЖ». «Марсель» – серйозна команда. І не варто звертати увагу на те, що зараз у них певна криза.

– Давайте повернемося до «Шахтаря». Взимку «гірники» солідно скупилися, витративши 24 мільйони на двох бразильців, хавбеків Кевіна і Марлона Гомеса. Зважаючи на суми трансферів, по 12 мільйонів кожен, ці хлопці з перших офіційних матчів повинні відпрацьовувати контракти, чи не так?

– Найпевніше, Пушич не дасть у грі проти «Марселя» шансу пограти своїм бразильским новачкам. Вони лише взимку перейшли до «Шахтаря», обидва молоді. Їм ще потрібно влитися в команду. І Кевін, і Марлон Гомес, якби так м’якше сказати, ще чужі в «Шахтарі». Тож, я очікую побачити в матчі проти «Марселя» тих самих гравців «Шахтаря», які грали в останніх матчах Ліги чемпіонів проти «Антверпена» й «Порту».

Джерело: SportNews

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *