Маріно Пушич розповів про завдання Шахтаря на другу частину сезону

Маріно Пушич

Головний тренер «Шахтаря» Маріно Пушич перед відновленням другої частини сезону розповів про цілі команди, яка грає в УПЛ, Кубку України та Лізі Європи.

– Попереду на вас чекає великий матч у Лізі Європи. Цікаво, адже до цього не буде жодної офіційної гри і ви поїдете в Гамбург безпосередньо зі зборів.
– Так. Це, звісно, один з недоліків для команд – не мати офіційних поєдинків. Офіційні ігри дають набрати ритм до початку євроматчів. Безперечно, це недолік, але не треба шукати виправдання, тому що мені це не подобається. Це виклик, і через цей виклик ми маємо працювати, аби зробити все, щоб повернути це на нашу користь: завдяки готовності, завдяки свіжості, завдяки бажанню, а також завдяки прагненню грати на найвищому рівні перед повним стадіоном. Отже, це великий і цікавий виклик для нас.

– Якщо говорити про чемпіонат, УПЛ, то дивимося на поточний стан турнірної таблиці, де «Шахтар» після завершеної половини сезону посідає 4-те місце, хоча має два матчі в запасі. Уболівальники звикли до домінуючого «Шахтаря», навіть якщо брати частину сезону. Які у вас амбіції?
– По-перше, ця позиція в таблиці зараз неактуальна. Місця розподіляються десь у березні та, ймовірно, у квітні. Після цього визначається остаточна класифікація. Ця команда похитнулася в чемпіонаті за балансом очок, нам усе ж таки вдалося підняти його до певного рівня, ми йдемо на першому місці за кількістю ймовірних очок. Звісно, ми повинні виграти ці дві відкладені гри, але за кількістю ймовірних очок ми на першому місці. Це особлива ліга, вимоглива. Що сталося? Дві провідні команди, такі як ми і «Динамо», які традиційно завжди домінували і боролися за титули, більше не є командами, які можуть інвестувати в топгравців, які одразу зробили б різницю. Зараз ситуація не така, однак традиційно нижчі за них команди теж є серйозними колективами. Їх десь чотири-п’ять, вони посилилися, стали набагато кращими. Таким чином ця група розширилася з двох до точно п’яти, шести і навіть семи опонентів. Ліга стала дуже конкурентною.

– І складною. Зараз ви змагаєтесь у Лізі Європи, раніше – у Лізі чемпіонів, тоді як інші клуби виступають тільки в Прем’єр-лізі.
– Так. Це, безумовно, дуже добре для нас, тому що ми хочемо якомога довше залишатися у Європі, адже це подіум, де ми всі хочемо грати і бути присутніми, однак ми багато подорожуємо, витрачаємо купу часу й енергії. Звісно, інші команди в чемпіонаті мають певну перевагу щодо свіжості, планування тощо. Але це не має бути для нас виправданням – обставини складні, так, ми багато подорожуємо, це забирає багато сил, проте я завжди запитую: що в цей момент, за цих обставин ми можемо зробити найкраще, щоб отримати результат? Я думаю, що, як і кожен спортсмен, кожен амбітний тренер, маємо виходити і грати на максимум. Ми йдемо за всіма трофеями.

– Готуєтеся виграти Кубок України? «Шахтар» не піднімав цей трофей з 2019 року.
– Так, це дуже довгий період, і я вважаю, що це дуже важливий трофей, тому що це трофей, який одразу дає тобі вихід на європейську арену. Ми у півфіналі, тож точно хочемо виграти.

15 лютого команда зіграє перший матч плей-офф Ліги Європи проти «Марселя».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *