Директор “Артемсолі”, тренер збірної і “людина Павелка”: детальний розбір команди Шевченка в УАФ

Андрій Шевченко

25 січня у Будинку футболу відбулося засідання позачергового звітно-виборчого конгресу УАФ. Головне питання заходу – вибори нового глави асоціації.

Вибори відбулися на безальтернативній основі. Головним кандидатом на посаду був Андрій Шевченко, його й обрали. За Андрія Миколайовича віддали свої голоси 93 із 94 делегатів конгресу (єдиний голос «повз» – самого Шевченка).

Крім того, на конгресі були обрані перший віце-президент УАФ та віце-президенти.

Як і очікувалося, керівний штат УАФ скоротився в рази.

Відтепер голова Будинку футболу в «заступниках» матиме лише одного першого віце-президента. І лише двох віце-президентів.

Першим віце-президентом УАФ став Павло Бойчук. Досі він не був помічений у футбольних колах. І якщо Бойчук і мав до цього якесь відношення до гри мільйонів, то це лише те, що впродовж останніх двох десятиліть саме він виконував обов’язки адвоката Андрія Шевченка.

Слід гадати, що виконував добре. Поганому юристу навряд чи Андрій Миколайович довірив би найближче місце біля себе. Очевидно, Бойчук, який є випускником юрфаку столичного університету імені Тараса Шевченка, на новому робочому місці курируватиме юридичний напрямок.

Сподіватимемося, що у Павла Михайловича на цю відповідальну та клопітку роботу вистачить часу, оскільки крім роботи в УАФ, у нього вже є основне робоче місце – він директор «Артемсолі». Головне соледобувне підприємство країни Бойчук очолив у серпні 2020 року.

Віце-президентом УАФ обрано чинного головного тренера збірної України Сергія Реброва. До цього жоден наставник головної команди країни не обирався віце-президентом асоціації.

Про можливість входження Сергія Станіславовича до штату топ-чиновників УАФ багато говорилося ще до початку роботи конгресу, тож, на відміну від Бойчука, обрання Реброва не стало несподіванкою.

Як і з Бойчуком, Шевченка пов’язують із Ребровим десятиліття тісних стосунків. Вони разом, у середині-кінці дев’яностих років минулого століття захищали кольори «Динамо» та збірної України.

Після завершення активних виступів обидва перейшли на тренерський шлях. Ребров очолював рідне «Динамо», потім тренував аравійський «Аль-Ахлі», угорський «Ференцварош», еміратський «Аль-Айн», після чого влітку минулого року очолив збірну України.

Очевидно, Сергій Станіславович відповідатиме за всю вертикаль збірних команд країни. Нещодавно саме він «продавив» призначення на посаду головних тренерів юнацьких збірних України своїх товаришів – Дмитра Михайленка (U-19) та Юрія Мороза (U-17).

Раніше після рекомендації Реброва посаду наставника нашої молодіжної збірної обійняв іспанський фахівець Унаї Мельгоса.

Якщо керуватися логікою, то Бойчук в УАФ займатиметься юридичним «відділом», Реброву на відкуп буде повністю віддано «департамент збірних».

За що тоді відповідатиме ще один віце-президент УАФ – Олександр Шевченко? Швидше за все, за роботу/взаємозв’язок із регіональними асоціаціями.

Цікаво, що однофамільця новоспеченого голови УАФ у футбольну владу привів колишній президент асоціації – Андрій Павелко. Саме з легкої руки Андрія Васильовича 2017 року Олександр Якович став головою Львівської асоціації футболу.

До цього він не менш успішно займався бізнесом.

У 2020 році розглядався як головний і єдиний кандидат на посаду керівника УПЛ, але щось у цьому питанні не «зрослося».

Джерело: Sport.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *