“Планували грати з клубами Ла Ліги”: Маркевич підтвердив, що Мінспорту не випускає Карпати за кордон

Мирон Маркевич

Головний тренер «Карпат» Мирон Маркевич прокоментував те, що львівський клуб не отримав дозвіл на виїзд за кордон для проведення тренувального збору.

– На жаль, з цим поки що невизначеність. Досі немає конкретики. На регіональному рівні всі підтримують наше бажання виступити на турнірах в Іспанії (лютий) та Туреччині (березень), а от профільне Міністерство зволікає з наданням дозволу виїзду за кордон.

Хоча ми надали всі необхідні документи, які підтверджують нашу участь в міжнародних турнірах, зокрема, в Іспанії повинні зіграти з норвезьким «Соґндальом», естонською «Левадією», клубами Ла Ліги – «Валенсією» та «Вільярреалом».

Ба більше, ці поєдинки будуть транслюватися по телебаченню й всі зароблені кошти «Карпати» передадуть ЗСУ.

– Чим можна пояснити таку нерішучість профільного Міністерства?

– Тим, що за кордон мають право виїжджати тільки клуби УПЛ. Ніби ті хлопці, що грають в Першій лізі, не українці. Тим паче, що ми даємо гарантії, що всі футболісти «Карпат» повернуться на батьківщину. Зрештою, «Карпати», які лідирують в Першій лізі, зараз успішно проходять атестацію, необхідну для виступів у Прем’єр-лізі.

Клуб вже проплатив авіаквитки на 9 лютого до Валенсії, забронювали готель. Проте організатори турніру не можуть чекати до останнього дня, їм вже потрібна конкретика: приїдуть «Карпати» чи ні. Думаю, що в нас в запасі ще є 3-4 дні. Дуже сподіваюся, що здоровий глузд таки візьме гору, – сказав Маркевич.

Раніше повідомлялося, що Мінмолодьспорту розглядає повторну заявку «Карпат» щодо дозволу на виїзд в Іспанію на збір.

Джерело: Sport.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *