Ярослав Вишняк підбив підсумки виступів Колоса у перший половині сезону

Головний тренер «Колоса» Ярослав Вишняк підбив підсумки першої частини сезону.

— Наскільки поточна позиція вашої команди далека від того, що ви планували перед стартом сезону?

— Звичайно, хотілося більшого в плані результату. Вважати це півріччя успішним нема причин. Але все в наших руках і, я вважаю, ми можемо покращити наше турнірне становище.

— Втрата очок в якому матчі залишила для вас найбільш неприємні відчуття?

— Були ігри, в яких ми створювали більше, ніж суперник. Єдине, що можна сказати, таких ігор зрештою піднакопичилося. На жаль, проблеми з реалізацією не дозволили нам розраховувати на більше, ніж маємо. Але не хочеться конкретизувати, тому що результат упродовж 16 турів досить результативний і справедливий.

— А чи є матчі, які, навпаки, принесли найбільший позитив?

— Всі переможні, плюс матчі, в яких ми програвали по ходу, але вдавалося відігратися, де команда демонструвала характер. Їх можна занести в актив.

— У вашої команди в 15 матчах з 16 були не результативні рахунки. Це певна стратегія обережного футболу чи щось інше?

— Це сукупність факторів. Для мене важливо знайти баланс між обороною і атакою, між грою в захисті і в нападі. Навчити захищатися легше, ніж навчити команду атакувати. Це не тільки в нас так. В цьому півріччі дійсно краще виходила гра в захисті. Але акцентувати, що ми свідомо виходили з наміром виключно захищатися не можна.

Ми граємо на перемогу в кожному матчі. Ми достатньо створюємо для того, аби перемагати. І, так, ми будуємо командну гру від оборони, але друга фаза – переходи в атаку плюс реалізація моментів, позиційна атака – це те, що потребує підсилення і потребує більше часу, аби це налагодити, – сказав Вишняк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *