Віталій Пономарьов пояснив, чому Рух не зумів обіграти Ворсклу

10 грудня відбувся матч 17-го туру УПЛ між командами «Ворскла» та «Рух». Гра завершилась із рахунком 1:1. Після завершення зустрічі наставник львівського клубу Віталій Пономарьов прокоментував нічийний результат у поєдинку:

“Важкий газон та складні погодні умови не зовсім сприяли якісному футболу. Втім як і «Рух», так і «Ворскла» мали велику кількість гольових моментів. Думаю, ця гра сподобалась вболівальникам. Було багато боротьби і це був складний для нас матч.

«Ворскла» – хороша команда з досвідченими футболістами і особливо це проявилось у другому таймі, коли полтавці взяли м’яч під свій контроль. Я вдячний своїм гравцям за сьогоднішній матч, адже вони повинні вміти тримати удар і грати під тиском. Вони продемонстрували самовіддачу на полі і нічия – непоганий для нас результат.

Я просив команду грати простіше, адже на такому газоні важко будувати комбінаційну гру. Певний час пішов на адаптацію до поля. З огляду на це також підбиралась тактика на цей поєдинок. Тренерський штаб не просив гравців у другому таймі грати по рахунку – «Ворскла» змусила нас грати у такий футбол, а потім використала свій момент і забила гол. Такий тиск суперника був непростим для наших гравців з психологічної точки зору і молоді не вистачило досвіду наприкінці матчу.

Я задоволений командою, бо ми зробили суттєвий стрибок у результатах. Сьогодні на поле вийшли гравці, середній вік яких 20,4 роки. Попри це вони нав’язали боротьбу своїм суперникам як у цьому матчі, так і на дистанції першої половини сезону. «Рухівці» грали з позиції сили і демонстрували якісний футбол, а в більшості матчів діяли першим номером.

Звісно, ще є над чим працювати і куди прогресувати. Потрібно докласти багато зусиль для розвитку нашої молоді, адже їй ще не вистачає стабільності – через це ми недорахувались очок у чемпіонаті. Інколи також є епізоди, коли гравцям не вистачає майстерності, але все це прийде з досвідом. Проте за правильного підходу до справи ця команда з часом зможе претендувати на найвищі місця. Якщо оцінювати об’єктивно, то на сьогодні ми не готові боротись за призові місця, хоча це спорт і футболі може трапитись будь-що.

«Рух» працюватиме на трансферному ринку, але першочергове завдання – розвивати вже наявних гравців. Зараз потрібно набратись терпіння і з розумінням ставитись до гри та результатів молодої команди. Крім того, у нас дуже якісна Академія в якій є хороші кадри. Філософія нашого клубу – довіра до своїх вихованців».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *