Юрій Вірт пояснив, чому Шахтар так слабко провів гру проти Дніпра-1

Колишній воротар Шахтаря, а нині тренер Юрій Вірт висловив свої емоції щодо матчу “гірників” проти Дніпра-1 у матчі УПЛ.

“Були два різні тайми. До перерви Шахтар упевнено диктував умови, за винятком епізоду на 41-й хвилині, коли “гірники” банально загубили біля своїх воріт Едуарда Сарапія. Я й досі не розумію, як таке могло трапитися, адже всі в курсі, що одним з “козирів” дніпрян є результативна гра при стандартних положеннях Володимира Адамюка, Олександра Сватка й згаданого Сарапія.

Але донеччани про це забули й були покарані. І головне, що саме цей гол Сарапія допоміг гостям повірити, що ще не все втрачено й в другому таймі ми побачили на полі зовсім інший “Дніпро-1”.

Це можна пояснити тим, що “гірники” занадто багато сил витратили у попередньому переможному матчі Ліги чемпіонів з Барселоною. От емоційного запалу й забракло на наступний поєдинок. А Дніпро-1 якраз й опинився в ролі Шахтаря в протистоянні з каталонцями. Підопічні Юрія Максимова горіли бажанням стрибнути вище голови. І повторюю, саме гол Сарапія дозволив їм домогтися зламу. А після індивідуального проходу Олексія Гуцуляка, який завершився гарматним ударом в дальній кут й майстерного виконання штрафного Богданом Леднєвим, стало очевидно, що Шахтарю на «Арені-Львів» не врятуватися.

Принаймні, я вже на 56-й хвилині був переконаний, що дніпряни свого вже не віддадуть. Вони діяли дуже організовано, завдяки чіткій підстраховці нівелювали забігання «гірників» на флангах й не дивно, що до гольових моментів біля воріт Євгена Волинця справа не доходила. Ба більше, з кожною атакою номінальних господарів ставало помітно, що сили в них вичерпуються. «Дніпро-1» здобув вольову звитягу, яку не можна назвати випадковою”, – сказав Юрій Вірт у коментарі для sport.ua.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *