Воротар Оболоні: “Наша команда пристосувалася до ритму УПЛ”

Назарій Федорівський

Воротар «пивоварів» Назарій Федорівський напередодні протистояння у рамках 11-го туру VBET Ліги з «Зорею»  поспілкувався з пресслужбою «біло-зелених» та з радістю відповів на усі запитання.

Позаду вже минула третина сезону, як ти загалом можеш оцінити для себе цей сезон?

Сезон такий досить нерівний виходить. Тому що першу частину ми трішки набрали ходу, потім після ігор з Поліссям та нічиєї з Вересом і перемоги над Минаєм ми трішки відчули ритм УПЛ і ще почали набирати очки. Тому я вважаю, що цей відрізок ми провели досить достойно, а те, що нас чекає попереду це вже, як доля вирішить.

Після перших 10-ти турів команда пропустила 10 мʼячів. До прикладу це стільки ж скільки й в Кривбаса та Шахтаря, які йдуть на 1 та 3 місці відповідно. Поділися, в чому секрет такої маленької кількості пропущених м’ячів?

На мою думку, наша команда, а особливо оборона пристосувалася до ритму УПЛ і ми почали на рівних грати з іншими суперниками, особливо ті, які грають в менш атакувальний футбол. Тому ми граємо вище, граємо агресивніше попереду, відбираємо більше м’ячів на чужій половині поля і це як основа того, що ми пропускаємо менше. Тому що ми не сидимо глибоко в обороні, а граємо попереду.

Перед початком сезону Оболонь багато експертів ставили на останні місця. Тим не менш, після 10 турів команда йде 10-ою. Як ти вважаєш, чи здатні ви піднятися ще вище та здивувати усіх?

Ми намагаємося піднятися якомога вище і перед початком сезону навіть не думали, що будемо боротися за виживання. Наш чемпіонат доволі рівний і попереду у нас ще багато рівних ігор. Я думаю, що ми збиремо ще залікових балів і зможемо, як мінімум, залишитися в десятці.

Попереду у команди гра проти Зорі, яка зараз дуже вмотивована покращувати результати в турнірній таблиці. Розкажи, яке налаштування у команди на цю гру і чи розумієте наскільки буде непросто?

Ну у Зорі справді був певний спад на початку сезону, але зараз це енергійна і молода команда, яка набирає ходу через ігри в Лізі Конференції та через матчі в чемпіонаті. Тому нам 100% не буде легко, проте, ми знаємо, як з ними грати. Я думаю, що у нас все вийде і тому впевнено дивлюся на п’ятничну гру.

На даний момент позиція воротаря у команди є мабуть найконкретнішою. Ти маєш доволі досвідчених партнерів по команді. Поділися, чи допомагає це розвиватися та ще більше працювати над собою?

Ну так звичайно, конкуренція доволі висока, і для мене це додаткова мотивація. Попереду ще багато ігор чемпіонату, сподіваюся, що зможу допомогти команді. А загалом на кожному тренуванні ми викладаємося на максимум, і якраз така конкуренція дозволяє мені завжди бути в тонусі та не збавляти темп.

Я не можу не запитати в тебе про твій онлайн-магазин, який ти ведеш ще з 16 років. Розкажи, як ти встигаєш розвивати свій бізнес, граючи паралельно на такому високому рівні?

З дитинства навчився сепарувати бізнес і спорт, тому що для спорту потрібно окремо мотивація. Час від часу мені навіть це допомагає, тому що можна переключитися з важких футбольних буднів до думок про бізнес. У мене є доволі велика команда, яка цим займається, а я вже просто наглядаю за всім, можна сказати.

Команда вперше в цьому сезоні мала відразу 2-3 дні вихідних під час матчів збірних. Розкажи, як провів цей час та чи не хотілося тобі ще більше перепочити?          

Я сходив в зал, потренувався. В принципі, більше вихідних нам точно не потрібно, тому що зараз доволі високий темп і у нас є кубкові ігри попереду та ігри чемпіонату і весь час потрібно тримати тонус. Свої вихідні провів доволі спокійно, з’їздив в магазин, перевірив як там справи, посидів з дружиною в кафе, почитав книжку та сходив до товариша на концерт на вднг.

Зовсім нещодавно відбулося жеребкування Кубка України, де Оболонь звів жереб з Ворсклою на стадії 1/4. Як тобі такий жереб та як оціниш шанси команди на вихід до півфіналу?

Після гри з Динамо всі напевне були здивовані, що ми пройшли до ¼ фіналу і зараз у нас не буде виправдання, якщо ми не прийдемо Ворсклу. Хоча суперник доволі сильний і у них є досвідчений тренер і підібрані непогані гравці. Тож буде нелегка гра, але я сподіваюсь, що нам вдасться пройти далі.

Хочу запитати тебе про збірника, який грає в Оболоні, про Ігоря Краснопіра. Він був викликаний до національної збірної U-21. Вчора грав проти збірної Англії, яку вони перемогли 3:2. Розкажи, чи ти слідкуєш за ним і чи підтримує його команда?

Так, звичайно, всі дуже позитивно відносяться до того, що Ігоря викликають до збірної. Це дуже крута мотивація. Я сам по собі знаю, тому що свого часу я теж протягом п’яти років викликався в юнацькі, а потім й молодіжну збірну. І це дуже класний досвід для майбутнього. По-перше, ти можеш відвідати інші країни, побачити світ, потренуватися з найкращими молодими гравцями ну і загалом набути великого досвіду, це дорого коштує. Тому я вітаю Ігоря, адже перемогти і Англію і Люксембург це великий подвиг, особливо в сьогоднішній час. Це дуже важливо не тільки для нас, а й для військових. Вважаю, що у його збірної є досить великі шанси потрапити на Євро-2025, і це стане ще крутішим досвідом. Тому що там збираються молоді таланти з Європи, які в майбутньому гратимуть в топ-клубах. Сподіваюся та вірю, що й в Ігоря вийде заграти на високому рівні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *