“Зруйнували і Шахтар, і Зорю”: Йожеф Сабо жорстко розкритикував Патріка ван Леувена

Патрік ван Леувен

Колишній тренер збірної України Йожеф Сабо поділився думкою про проблеми Патріка ван Леувена в «Шахтарі».

– Йожефе Йожефовичу, що відбувається з ван Леувеном у «Шахтарі», чому нічого не виходить?
– Це катастрофа! Там не тільки у ван Леувені проблема. Здається, що гравці в «Шахтарі» злетіли і зазналися, вважаючи, що вони кращі за всіх в Україні.

Після того як «пішли» Йовічевіча у «Шахтар» не виходить нічого. Ван Леувен нічого не може зробити. Виходить так, що одним рішенням зруйнували і «Шахтар», і Зорю, тому що луганську команду після відходу нідерландця теж лихоманить.

– Які ви ще бачите проблеми в «Шахтарі«?
– Взяли багато нових гравців, які ще не влилися в команду. Можливо, ван Леувен дає великі навантаження, що гравці просто ніякі. У захисті взагалі жах. Підписали гравців з ім’ям, але вікових, це Чигринський і Ракицький, які втратили швидкість. І Степаненко вже у віці, а заміни йому немає.

Також у «Шахтар» немає центрального нападника, який постійно навантажує захисників і весь час відкривається. Сікан не тягне, він слабенький.

– Але більшість цих футболістів за Йовічевіча досягали результату: стали чемпіонами УПЛ, гідно виступили в єврокубках, а за ван Леувена цього немає. Чому?
– Я бачу, що за нідерландця у «Шахтарі» немає ігрової дисципліни. Буває, що суперник атакує, а гравці донецької команди просто стоять і дивляться. Ну що це таке?! Подивіться на Циганкова в «Жироні», не рахуючи вчорашнього матчу з «Реалом». Його навчили і атакувати, і захищатися. У «Динамо» він такого не робив. А в «Шахтарі» так ніхто не грає – футболісти стоять і дивляться, як противник атакує.

Крім цього, ван Леувен міг посадити гравців великими навантаженнями. Ми з Лобановським постійно розбирали цей аспект, якщо гравців загнали великими навантаженнями, то їх треба вміти витягувати, а нідерландець, мабуть, цього не може.

Джерело: FanDay

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *