Оболонь – Динамо: слова Валерія Іващенка напередодні матчу

Валерій Іващенко

Наставник київської Оболоні Валерій Іващенко поділився очікуваннями від матчу проти Динамо в 2-му турі УПЛ сезону 2023/2024.

— Як відбувалося домовленість про перенесення матчу із Динамо днем раніше?

— Керівництво Динамо звернулося з проханням змістити матч днем раніше, тому що в них європейський матч і потрібно готуватися. Ми пішли на поступки, тим паче, маємо більше часу на підготовку до цієї гри, бо в п’ятницю зіграли свій матч першого туру.

— Як проходить підготовка до гри із киянами?

— Підготовка проходить, як звичайно. Те, що напрацювали на зборах нікуди не зникне. Головне, щоб гравці не перегоріли, вийшли спокійно і показали, що мають на даний момент. Щоб відчули, що можна грати і з такими градами. Також, важливим фактором є мотивація наших гравців і вона зашкалює. Гра з такими командами, як Динамо, приносить хороші результати, бо можна перевірити і показати себе.

— Переглянули матч Динамо – Минай. Які враження від гри біло-синіх?

— Хто не бачив гру, міг би сказати, що по рахунку 4:1 перемога вийшла легкою, хоча кияни програвали 0:1, мали вилучення, але скористалися помилкою в захисті суперника і забили два м’ячі. Психологічно Динамо було легше, але Минай міг відіграватися та й третій і четвертий голи не були простими для киян.

Гра вийшло хорошою, не скажеш, що в «одні ворота». Все могло повернутися як в один бік, так і в інший. «Динамо», за рахунок кращої реалізації моментів, класу «витягнуло» цей матч. Багаж досвіду в них більше, не зважаючи на те, що грає багато молодих гравців. Після досвіду єврокубкових матчів вони більш психологічно стійкі в УПЛ.

— Знайшли слабкі місця в грі Динамо?

— Вони є в кожній команді. Завдання – знайти їх і реалізувати. Футбол люблять за непередбачуваність, програють і гранди. На 100% ніхто не може передбачити результат. Ми будемо робити для досягнення результату, а футбольний м’яч розсудить, хто був кращим.

— На скільки важливим для киян є повернення Ярмоленка?

— З точки зору досвіду, молодим гравцям є чому повчитися – це більше плюс, ніж мінус. Ярмоленку є що показати і чому навчити. Завжди досвідчені гравці повинні заряджати, мотивувати. Це той же тренер на футбольному полі.

— Яких молодих гравців Динамо можна виділити зараз?

— Дубінчак, Тимчик, Ванат, Шепелєв. За футбольним мірками молоді, але вже мають багаж досвіду гри на європейській арені. Вони мають хороший потенціал, який можуть розвивати далі. Є ще Шапаренко, який «блукає» між досвідом та молодістю. В цілому, колектив у Динамо збалансований.

— Не було розмов про оренду динамівців?

— В нас політика клубу не брати орендованих, бо, таким чином, ми підготовлюємо гравців для інших команд. Все може трапитися, але ми робимо ставку на своїх гравців, вихованців. Орендований може піти в будь-який момент і ці пробіли потрібно кимось заповняти. Якщо готуємо гравця для іншого клубу, то закриваємо дорогу своїм футболістам.

До прикладу, наш нападник Ігор Краснопір – ще рік тому він грав за область, район, а тут вже пішов у Першу лігу і опинився в УПЛ. Вже навіть викликався до молодіжної збірної, їздив на збори. Ми знаходимо таких футболістів з низів, розкриваємо їх і даємо себе реалізувати.

— Що Оболонь протиставити Динамо в столичному дербі?

Будемо старатися грати футбол, яки награємо в тренувальному процесі, в іграх. «Динамо» – «міцний горішок». Якщо ми вийшли в Прем’єр лігу, то в кожній грі необхідно заробляти очки, заробляти собі авторитет в УПЛ. За рахунок перемог, хорошої гри можна собі заробити авторитет серед еліти українського футболу. Граючи з новачками, команди часто думають, що це прохідні матчі. Командам, які знаходяться внизу турнірної таблиці нічого втрачати. Їм хочеться «відкусити шматочок».

Матчі, як з Динамо бувають не часто. Хочеться, щоб таких протистоянь було побільше“, – сказав наставник ФК Оболонь Валерій Іващенко в інтерв’ю сайту 1927.kiev.ua.

У нас на сайті можна ознайомитись з тим, де можна буде переглянути гру. Також ми писали і власний прогноз на зустріч. Його можна прочитати в цій новині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *