Патрік ван Леувен пояснив, чому за Шахтар не грає Анатолій Трубін

Патрік ван Леувен

Наставник донецького Шахтаря Патрік ван Леувен зізнався чому за “гірників” у матчі проти Вереса грав Дмитро Різник, а не Анатолій Трубін.

“Анатолій Трубін повернувся після дискваліфікації, а ми вже розпочали чемпіонат з Дмитром Різником, тому сьогодні теж грав Діма“, – сказав Патрік Ван Леувен в коментарі клубній пресслужбі.

Також нідерландський спеціаліст відповів і на інші питання медіадепартаменту клубу.

– Нам потрібно було трішки підлаштовуватися, бо в нас було на одного гравця менше, тому ми грали по-іншому, дали супернику більше простору. Я не погоджуюсь, що в нас не було моментів: ми мали три-чотири шанси, які могли б бути небезпечними для «Вереса». Так, у другому таймі було більше боротьби, бо в нас не було одного гравця.

– Сьогодні Бондаря в центрі оборони замінив Козік. Як оціните його дії? І чи вже готовий грати за «Шахтар» новачок Став Лемкін?

– Стосовно Козіка, він впорався непогано, йому повинні були більше допомагати досвідчені гравці, та він свою роботу виконав, отримав досвід. Це частина культури Шахтаря – працювати з молодими гравцями, а також, на цей момент, працювати з багатьма юними українськими футболістами. Тож, я думаю, що він розпочав добре, отримав досвід у важкій грі.

Крім того, коли в команді на одного гравця менше, тиск на центрального захисника зростає. Тож сьогодні він гарно себе проявив. Став Лемкін – талановитий футболіст, який підписав контракт з клубом. Ми почнемо працювати з ним найближчим часом, щоб інтегрувати його в команду.

– Як оціните гру Вереса сьогодні?

– Вони взяли одне очко та боролися до кінця, щоб отримати ще більше. Зрештою ми маємо непоганий результат. Ми не задоволені нашою грою, але є мотивація, що ми не програли, що деякі молоді гравці отримали досвід гри в УПЛ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *