Мирон Маркевич висловився про перспективи Металіста 1925 та Металіста

Колишній головний тренер «Металіста» і збірної України Мирон Маркевич поділився думкою про дві харківські команди.

– Колись ви говорили, що справжнім «Металістом» вважаєте команду Ярославського, а не «Металіст 1925». Чи не змінилася ваша думка зараз?

– Коли Харків узагалі залишився без футболу, з’явився «Металіст 1925». Команда вийшла в УПЛ і за це потрібно подякувати керівництву, що вони відродили футбол. Зараз є ще й «Металіст». Це добре для Харкова. Можливо, у майбутньому з «Металіста» і «Металіста 1925» зроблять одну команду, а може й ні. Хочеться, щоб у Харкові була дійсно сильна команда.

«Металіст 1925» фінансово забезпечена команда, там немає заборгованості із зарплати. Команда на плаву, і я не думаю, що в них виникнуть проблеми зі збереженням прописки в УПЛ. Едмар добре працює.

– Едмар нам говорив, що спілкується з вами. Ви даєте йому поради в тренерській діяльності?

– Ні, жодних порад я йому не даю. Едмар грав у мене дев’ять років і якщо захотів, то щось від мене взяв. «Металіст 1925» за нього добре виглядає з наявними футболістами. Бажаю Едмару тільки успіхів у тренерській кар’єрі.

– Як думаєте, «Металісту» вдасться зберегти прописку в УПЛ?

– Звичайно, мені не хочеться, щоб вилетіла моя рідна команда «Металіст». Однак важко сказати, що буде далі. Напевно, Ярославський уже відійшов від футболу. Добре, що виграли останній матч проти ФК «Львів» і з’явилася хоч якась надія.

– Як думаєте, коли «Металіст» і «Металіст 1925» повернуться на рідний стадіон?

– Хочеться, щоб якнайшвидше, але наразі зробити це нереально. Будемо чекати, поки наші захисники відженуть загарбників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *