Періца Огненович прокоментував перемогу Металіста у матчі 25-го туру УПЛ

Періца Огненович

Головний тренер «Металіста» Періца Огненович прокоментував перемогу над «Львовом» (1:0) у матчі 25-го туру української Прем’єр-ліги.

– Пане Періца, нарешті ваша перша перемога на чолі «Металіста». Які зараз емоції?

– Ну, що сказати?! Для нас була дуже важка гра. Ми розуміли, якщо цю гру не виграємо, то буде складно команду втримати в Прем’єр-лізі. Була дуже важка гра, тому й не було гарного футболу. Треба було брати три очки в будь-якому випадку. Так команда і зіграла. Можу сказати «спасибі» всім гравцям, які показали бажання, працювали і в кінці-кінців виграли матч.

– Команда сьогодні виглядала важкувато. Що це – психологічний тиск?

– Ми знали, що не буде багато моментів для взяття воріт. Говорили гравцям, що якщо у нас буде одна-дві-три гольові ситуації, то повинні забити гол. При цьому, було бажання і настрій не пропустити. Так сьогодні й трапилося.

– Сьогодні двоє гравців «Металіста» залишили поле через травми. Що трапилося? Це фізичне перенавантаження?

– Чесно скажу, на їхній стан впливала і психологія. Хотіли відбирати м’яч на повній швидкості, тому таке й трапилося. Жоден гравець не хотів збавляти оберти ні в атаці, ні в обороні. Тому є так, як є. Подивимося, наскільки серйозні пошкодження.

– Що зараз відбувається в роздягальні «Металіста»? Які емоції у команди?

– У нас впродовж декількох матчів не виходила гра. Потрібен був один такий матч як сьогодні, аби психологічно підняти команду. Тепер цей стан допоможе по-іншому налаштовуватися на майбутні ігри.

– Сьогодні ви вперше вбрані не в спортивну форму «Металіста». На фарт?

– Та просто змінив. Подумав, може виграємо гру (посміхається). Так і трапилося. Тепер є підстави і в наступному матчі бути в такому образі», – сказав Періца Огненович.

Завдяки перемозі «Металіст» піднявся на 14-те місце в УПЛ у зону перехідних матчів, опустивши у зону вильоту «Рух». Однак у львів’ян є ще завтрашній матч проти «Інгульця» у запасі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *