Роман Григорчук прокоментував поразку Чорноморця у скандальному матчі проти Дніпра-1

Роман Григорчук

Головний тренер одеського «Чорноморця» Роман Григорчук прокоментував поразку від «Дніпра-1» (1:2) в матчі 25-го туру української Прем’єр-ліги.

– Гості з перших хвилин почали дуже щільно пресингувати. Що важливо, статистика показала, що володіння м’яча у команд було рівним. Тобто хлопці витримали цей натиск. Про що це говорить?

– Якщо питання суто по володінню м’ячем, не скажу, що була ідеальна картина. Була нормальна картина. На початку було дійсно важче, бо суперник старався досить так високо пресингувати, але це не повинно бути для нас якоюсь страшною річчю.

Ми граємо 10 на 10, тому маємо вміти грати сильно на початку атаки. Я думаю, що цілий ряд саме початків атак у нас був досить непоганий, ми виходили з такого пресингу. Але, звичайно, тут треба ще багато працювати, бо це є сучасний футбол, це є такі складові, які потрібно вміти, якщо ти хочеш грати в футбол, в нормальний, хороший футбол.

– В своєму особистому рейтингу на яке місце поставили б цю гру?

– На хороше. У нас був цілий ряд хороших ігор, у цьому сезоні, при чому у першій половині теж. Я вам уже говорив, що у нас навіть склалось так, що ми виграли такі матчі, які за змістом були навіть гіршими, ніж ті матчі, які ми не виграли та втратили очки. Сьогоднішню гру я б сильно не виділяв, я б поставив її в добротний ряд. Тут не скажеш, що тут було багато поганого, але завжди добре робити якісь рейтинги, коли ти виграєш.

Я не хочу, щоб мої слова неправильно зрозуміли, що це щось в сторону “Дніпра-1”, ні в якому разі. Я просто дивився на це суддівство, яке сьогодні було і думав собі. Я декілька разів боровся за чемпіонство і ставав чемпіоном зі своєю командою. Я би не хотів ніколи, я завжди боявся, щоб хтось мені сказав: “Ви стали чемпіонами за рахунок суддівства”.

Я дуже цього не хотів, щоб так складалося. Я сьогодні на це дивлюсь, чесно не хотів би, щоб колись таке суддівство було на користь “Чорноморця”. І щоб це суддіство дозволило “Чорноморцю” стати чемпіоном, або виграти. От я не хочу такого. Чесно вам зізнаюся. Це настільки великий осадок, що думаю – для чого це все, в принципі? До такого опускатися…

Можливо я під впливом цього суддівства сьогоднішнього. Але мені просто смішно це все спостерігати. Мені дуже шкода, що це відбувається в нашому футболі. Дуже шкода, я чесно вам говорю. Не знаю, з яких причин, не хочу щось говорити про це. Але просто ми бачимо те, що бачимо. Ну де, що це? Де футбол?

Уявіть, якби було 20 тисяч людей на стадіоні, по телевізору люди дивляться футбол. І таке відбувається. І це все проходить далі, далі для цих суддів, які навіть сміли казати футболістам такі репліки, які б не дуже хотілось чути. І вони далі будуть судити. Я просто буду здивований, якщо це побачу. Хочеться сказати це, бо на язиці воно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *