Юрій Вернидуб висловився про перемогу Кривбасу над Олександрією в 23-му турі УПЛ

Юрій Вернидуб

Головний тренер «Кривбаса» Юрій Вернидуб прокоментував перемогу над «Олександрією» (2:1) у 23-му турі УПЛ.

«Дуже вдячний хлопцям. Ми програли дві останні зустрічі, поступившись командам, яким не мали програвати і з якими мусили брати очки – натомість повіддавали… Зате беремо очки з суперниками, які на рівень вище.

З одного боку, приємно. З іншого – це говорить про те, що не завжди мої підопічні виконують те, що від них вимагаєш, і немає в них такого настрою, який має бути на кожну гру. Неважливо, з ким граємо: чи то «Шахтар», чи «Динамо», чи «Минай», чи «Львів» – ми повинні виходити і показувати свій рівень, адже після програшів в матчах з більш слабкими опонентами ти дуже занижуєш власний рівень.

А потім – раз! – і обіграли «Олександрію». Я дуже вдячний хлопцям, ми взяли важливі три очки. Ви ж бачите, яка щільна нижня половина турнірної таблиці: всі піджимають – можна у будь-який момент і вниз впасти, не дай Боже. Тому ці набрані очки дають нам змогу спокійно готуватися і йти далі. Тим більше, наступна зустріч – на виїзді з «Інгульцем». Це непроста команда, яка демонструє непоганий футбол з приходом нового тренера Сергія Ковальця.

Найцікавіший сезон УПЛ? Можливо, я б його таким і бачив, але я не можу сказати, що він націкавіший – зараз у нас повномасштабна війна з рашистами. В цей час грати – респект хлопцям. Але після того, що роблять ці тварюки… Коли ті дізнаєшся, що буквально напередодні було влучання у багатоповерховий цивільний будинок в Умані, що гинуть маленькі дітки, мирні люди – дуже тяжко переключитися на футбол. Дуже, дуже тяжко. Я це говорю щиро.

Мені б дуже хотілося, щоб Україна найскоріше перемогла – і тоді будь-який чемпіонат, який почнеться, для мене буде набагато цікавішим, ніж цей.

На мій погляд, хлопці дуже добре провели той же перший тайм. Хороша гра, контроль м’яча, гарні відкривання, комбінації як з нашого боку, так і у виконанні «Олександрії». Нам протидіяла цікава молода команда: швидкі футболісти, технічні. Так що перша половина була на рівні. А у другому таймі нам десь більше пощастило. Хоча з початку вони мали напівмоменти, та й у нас були хороші епізоди.

Нам трішки пощастило під час подачі кутового, коли забили перший м’яч. Я зрозумів, що гравці «Олександрії» зараз будуть йти вперед і відіграватись – про це я сказав, коли підізвав до себе капітана Дмитра Хомченовського. Нам треба було обережно зіграти в захисті і правильно діяти в атаці, роблячи правильний перехід від оборони до нападу – що, власне, нам чудово вдалося. Ми забили вдруге – хоча в кінці і пропустили, хлопці трішки дали слабинку… Але 2:1 на нашу користь – це найголовніше», – сказав Вернидуб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *