“Є відчуття, що до літа все має закінчитися”: Юрій Вернидуб – про війну в Україні

Головний тренер «Кривбаса» Юрій Вернидуб впевнений у перемозі України та відчуває, що вона може статися до літа.

— Чи очікували те, що сталося в Бучі, Оленівці?

— Вони перейшли всі мислимі межі. Я не хочу говорити про їхню совість, тому що її у них немає. Я колись вже казав, що це не люди і навіть не тварини, бо з тваринами можна якось спілкуватися, ладнати.

Це якась біомаса, яка робить немислиме, вбиває всіх, починаючи від жінок та закінчуючи старими людьми та дітьми. Для них не існує кордонів.

Для мене це найстрашніший народ, і я не хочу про нього говорити, бо немає про що. Вони прийшли до нас, щоб забирати життя людей, їхні домівки, все. Але Україна завжди буде боротися за свободу, а не за те, щоб жити під якимось ярмом.

— Я знаю, що ви вірите у перемогу. Що має для неї статися?

— Вірю – м’яко сказано. Я в цьому впевнений на 200 відсотків. Не маю жодного сумніву, що ми переможемо. Якщо наші друзі та партнери будуть швидше допомагати зброєю, а не тільки говорити про це, то перемога прийде дуже швидко.

Наша армія вже не та, що була на початку. Тепер, окрім ентузіазму і любові до Батьківщини, буде ще щось. Хлопці, які зараз воюють, пройшли дуже хорошу школу. І в Англії, і в Польщі, і в Чехії.

Є багато хлопців, які вже підготовлені, які вже вміють воювати і знають свою справу. Залишилося тільки, щоб у нас було достатньо зброї, і все буде добре.

Я вірю, що це станеться найближчим часом. У мене було відчуття, що війна почнеться, а тепер у мене є відчуття, що до літа все має закінчитися, — cказав Вернидуб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *