Топ-клуб АПЛ зробив офіційну пропозицію Шахтарю по трансферу Михайла Мудрика – журналіст

Михайло Мудрик

Вінгер донецького Шахтаря Михайло Мудрик може перебратися в АПЛ.

Як повідомляє журналіст Мірко ді Натале, лондонський Арсенал офіційно запропонував “гірникам” 60 млн євро за гравця.

Джерело зазначає, що український клуб роздумує над тим, чи варто приймати пропозицію “канонірів”.

Футболіст провів 15 матчів у всіх турнірах у нинішній компанії, відзначившись 8 забитих м’ячів і 7 результативних передач.

Михайло Мудрик: трансферні чутки навколо українського таланта

Головним фаворитом у боротьбі за Мудрика вважається англійський “Ньюкасл”, який після придбання Фондом державних інвестицій уряду Саудівської Аравії (PIF – Public Investment Fund) вважається найбагатшим клубом у світі.

За інформацією британських ЗМІ, стан нових власників “сорок” оцінюється приблизно в 320 мільярдів фунтів, що в 14 разів більше стану нинішнього власника” Манчестер Сіті”, що вважався до цього найбагатшим власником футбольного клубу в світі.

Як повідомляє видання Football Insider, головний тренер “Ньюкасла” Едді Хау вже схвалив трансфер українця. Більш того, сам Мудрик теж дав згоду на те, щоб приєднатися до “сорокам”. У той же час, за інформацією джерела, Михайло може наполягти на тому, щоб залишитися в “Шахтарі” до літа, якщо “гірникам” вдасться пробитися в плей-офф Ліги чемпіонів.

“Ньюкасл” далеко не єдиний клуб, зацікавлений в покупці Мудрика. Цього літа англійський клуб “Брентфорд” був готовий заплатити “Шахтарю” 30 мільйонів євро за Мудрика, проте керівництво “гірників” тоді наставляло на сумі в 50 мільйонів євро.

Також цього літа Михайла Мудрика намагався роздобути “Байєр”. 21-річний футболіст навіть дав згоду на перехід в німецький клуб, проте домовитися з керівництвом “Шахтаря” про перехід українця “фармацевтам” в результаті не вдалося.

Крім того, за грою Мудрика стежать “Евертон”, “Ювентус”, мадридський “Реал” і лондонський “Арсенал”.

Про інтерес до Мудрика також повідомлялося з боку французького ПСЖ. За відомостями ЗМІ, тренерський штаб парижан бачить в українця потенційну заміну бразильському вінгеру Неймару.

Чинний контракт Мудрика з “Шахтарем” діє до літа 2026 року.

У поточному сезоні 21-річний вінгер провів 11 матчів за “Шахтар” у всіх турнірах, в яких забив 6 голів і віддав 7 результативних передач.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *