Шахтар – Динамо: слова Луческу після матчу 7-го туру УПЛ

Мірча Луческу

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу прокоментував поразку від «Шахтаря» (1:3) в 7-му турі УПЛ.

– «Шахтар» заслужив на перемогу. На тлі наших неймовірних помилок. «Шахтар» виглядав свіжішим, грав на більш високих швидкостях, ми не могли піднятися до такого рівня і поступалися супернику, перш за все, у швидкості. Але гра була рівною до певного моменту, поки ми не втратили суперника при подачі кутового, коли пропустили гол. Були ще подібні моменти. Наприклад, епізод з пенальті в наші ворота. Ось ці моменти, відсутність концентрації, дозволили супернику забивати голи.

Руслан – молодець, витягнув пенальті, а потім добрим був початок другого тайму – ми зрівняли рахунок. Але буквально за хвилину пропустили випад суперника. Мудрик вклинився в середину, він робить це добре, там повинна була бути страховка. У першому таймі ми добре справлялися з такими проходами Мудрика, але після перерви втратили його і відразу отримали гол. Вилучення теж відбулося на тлі наших помилок. Воротар та захисники мали в тому епізоді «прочитати» ситуацію. Помилки призводять до голів, а голи це перемога.

Усі ті помилки, за які нас покарав сьогодні суперник, для мене неприпустимі. Мені, наприклад, незрозуміло, як Забарний міг так діяти в епізоді, який привів до його видалення. Йому треба було грати простіше. Щоправда, моя думка: судді могли обмежитися і жовтою карткою.

Після того, як рахунок став 2:1, «Шахтар» став повністю контролювати хід гри. Ми метушилися, поспішали, та ще й у меншості знаходилися. Я не бачив упевненості в діях моїх підопічних.

– Як налаштовуватимете команду на наступний матч, з «Металістом»?

– Потрібно провести певну ротацію. Завтра вранці рано ми виїжджаємо в Києві. По приїзду треба буде зробити щодо того, хто найбільш свіжий – ці виконавці і зіграють з «Металістом». У нас буде хоч один повноцінний тренувальний день. А то ми, по суті, не тренуємося зараз, а тільки катаємося.

Крім відновлювальних заходів відсутні планові тренування, які дозволяють підтримувати кондиції. Буяльського, Циганкова та Сидорчука я напередодні взагалі звільнив від тренувань.

Сподіваюся, до четверга хлопці відновляться. Свіжі вийдуть у складі на матч з «Металістом».

– З якої причини не грають новачки команди? – Лонвейк, Перріс, Діалло?

– Я їх бачу щодня на тренуваннях, і бачу, що вони поки не готові грати. Вони мають пізнати партнерів, команду. Важко проводити експерименти вже за кілька днів після того, як нові гравці прибули до команди. Вони повинні адаптуватися до команди, а команда повинна адаптуватися до них.

– Ви сказали, що «Динамо» програвало за швидкістю «Шахтарю». А раніше ваша команда програвала за швидкістю «Ренну», «Фенербахче»… Чому так відбувається? Чи не хочете вибачитися перед уболівальниками «Динамо» за таку гру?

–Я навпаки підбадьорюю гравців, намагаюся підняти їхній моральний дух. Розумію, що ви маєте на увазі, але треба також входити в положення команди, яка постійно роз’їжджає, змінює поля, країни, готелі. Це позначається на стані команди, футболістів.

Крім того, я не можу сказати, що суперники домінували над нами в програних матчах, не можу сказати, що вони мали велику перевагу. Перевагою були голи, які наслідували наші індивідуальні помилки. Саме ці помилки призводили до голів і наших поразок.

І нічого не зміниться – ті ж переїзди будуть, автобуси, літаки. Важко в таких умовах зберегти концентрацію, моральний стан команди. Особливо на тлі невдалих матчів.

Все змінилося після вильоту від «Бенфіки». Прийшло спустошення. І далі невдачі пішли чергою. Наче щось порвалося в нашій грі. Але ми все одно не поступалися: деталі вирішували результат матчів. Те саме стосується і сьогоднішньої гри.

Потрібно психологічно підняти дітей. На нас чекають нові матчі – у четвер, неділю. Сподіваюся, повернувшись до Києва, команда якісніше підготується до цих двох ігор. У тому числі, психологічно.

– Що сказали Ігор і Григорій Суркіси у роздягальні після сьогоднішнього матчу?

– Все, що відбувається в роздягальні, – це наші внутрішні справи. Все це залишається в колективі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *