Ігор Йовічевіч пояснив, чому випустив в старті Тейлора і Петряка, які всього два дні в команді

Ігор Йовічевіч

Наставник донецького Шахтаря  Ігор Йовічевіч пояснив, чому він вирішив відразу випустити в старті Тейлора і Петряка, які тільки вчора приєднались до клубу.

– Скажіть, скільки тренувань провели Тейлор та Петряк і чому ви довірили місце в стартовому складі гравцям, які щойно прибули до команди?

– Поважаю ваше запитання, проте це тренерське рішення. Ми вважаємо їх підсиленням команди. І Тейлор, і Ваня Петряк пройшли збори зі своїми клубами, вже зіграли в чемпіонаті своїх ліг, тож вони готові посилити нашу команду.
І сьогодні ми розраховували на їхню енергію, на їхню амбітність, хотіли подивитися, що вони можуть у нинішній ситуації. Я знаю можливості хлопців, які були на наших зборах на цих позиціях. І якщо ми вважаємо Ваню Петряка й Тейлора підсиленням, то вони сьогодні, на мою думку, заслужили право грати.

– Прихід вінгерів Петряка та Зубкова означає, що Мудрик, який грає на цій позиції, може залишити команду?

– Запитання здебільшого до керівництва клубу, яке це вирішує. На Мудрика дуже великий попит, адже він молодий футболіст, дуже талановитий, з дуже великим запасом прогресу. Він не є готовим продуктом, але при цьому в нього висока вартість. І він може збільшити цю вартість, набуваючи досвіду, граючи з простором, згодом, в умовах, коли в тебе йде чи не йде гра, – персонально він зростає з кожним матчем.

Звісно, нам необхідні по два футболісти на кожну позицію, враховуючи Лігу чемпіонів і насичений графік до 29 листопада. Чотири вінгери в деяких клубах навіть недостатньо, потрібен ще один запасний. І для тренера це вже може бути гарний варіант – під кожного суперника обирати тактику: гратимеш на контратаках або в позиційній обороні. І такі виконавці заслуговують на те, щоб приходити до нашої команди. Чекаємо Зубкова, який наразі після травми займається індивідуально.

Ми маємо кілька позицій, кілька сегментів, де дуже великий запас прогресу. І це дає мені надію, що згодом усе буде гаразд,сказав Ігор Йовичевич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *