Генеральний директор Металіста: Клуб житиме і радуватиме своїх уболівальників

Валерій Грига

Генеральний директор «Металіста» Валерій Грига розповів про кадрові втрати харківського клубу.

Так, відхід Краснікова — це великий удар по «Металісту». Але його перехід, як і трансфер Олександра Кучера, — це спільне рішення Олександра Ярославського та Євгена Краснікова.

Ви знаєте, що через війну в країні зупинилося і не приносять жодних доходів безліч підприємств Олександра Ярославського, але навіть попри це він продовжує підтримувати їхні робітничі колективи.

Тому фінансувати «Металіст» у тому обсязі, в якому він робив це раніше, – неймовірно складно. Тих коштів, які він виділяє, буде недостатньо для виступу «Металіста» у Прем’єр-лізі.

Усі ці дні з першого дня війни ми з Євгеном Олексійовичем перебували у Харкові на стадіоні «Металіст». Я особисто бачив, який колосальний обсяг роботи він проробив і яку кількість варіантів пропрацював, щоб зберегти «Металіст».

Після несподіваного відходу Йовичевича в «Шахтар» «Дніпро-1» зробив пропозицію Олександру Кучеру та Євгену Красныкову, при цьому «Дніпро-1» пообіцяв виплатити 1 мільйон доларів за розірвання контракту головного тренера, але за умови, що разом із головним тренером йде і Євген Красніков.

Команда весь цей час перебувала у Туреччині, зараз переїхали до Ужгорода – все це величезні витрати. Плюс варто зазначити, що академія футболу «Металіст» евакуювалася до Чернівців, де зараз разом з тренерами базуються наші вихованці, які не поїхали до Європи.

Ви ж розумієте, наскільки дорого жити за тисячу кілометрів від рідної оселі, оплачуючи готелі, поля, стадіони, харчування, переїзди та інше. До того ж ми втратили доходи від проведення матчів, продажу атрибутики в нашій мережі магазинів, дуже просів рекламний ринок.

Тому, як би різко це не прозвучало, але пропозиція «Дніпра-1» надійшла як ніколи вчасно. Так, пішов Євген Олексійович, пішов Олександр Миколайович, але залишився «Металіст» з укомплектованим складом та тренерським і адміністративним штабом, з академією, яка працює у повному обсязі.

Ми не втрачаємо оптимізм, зберегли кістяк команди та готуємось до першої гри в рамках УПЛ.

«Металіст» житиме і радуватиме своїх уболівальників. Усі негативні висловлювання щодо Краснікова та Кучера вважаю провокаційними – люди просто не розуміють, в наскільки важкій ситуації ми опинилися.

Живемо надією та робимо все для того, щоб зберегти «Металіст» до повернення до Харкова», – сказав Валерій Грига.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *