Віктор Вацко розкритикував президентів клубів УПЛ

Коментатор Віктор Вацко звернувся до президентів українських клубів з приводу відсутності власної платформи для продажу телеправ.

«Setanta, політично незалежний та закордонний гравець, показала всім нашим футбольним олігархам ціну того, що вони створили за 30 років існування незалежного українського футболу. «Ахєрєнно» красиво було розповідати, що права на наш чемпіонат мають коштувати мінімум 70 мільйонів євро на сезон, як в Польщі. Чому? Тому, що ми українці й гарно вміємо співати. Все, більше ніяких аргументів, чому така цифра.

От в мене питання до власників футбольних клубів, які повинні виступати рушійною силою розвитку нашого футболу та його прогресом. Який продукт ви створили, щоб на ринок зайшли медіагравці, які готові були б за нього заплатити не 100 тисяч доларів, як MEGOGO, та не 1,6 мільйона доларів, як Setanta, а 70 мільйонів. Що ви їм продаєте? Що ви зробили зі свого боку, щоб ваш клуб був цікавий вболівальникам?

Гляньте на кількість переглядів матчів на YouTube під час трансляцій. Одні клуби дивиться 500 тисяч, а інші – 20 тисяч. Але хіба ж не ви кілька років тому кричали, що чемпіонат з 12 команд – це вбивство українського футболу? А ви думали про якість? Ви ж не думали про інтригу, збільшення матчів, що мають турнірну вагу, та зменшення матчів, які є прохідними.

Ні, ви думали про політику. Говорили, що «Маріуполь» 4 гри «Шахтарю» здає, а цього допускати не можна. Та «Маріуполь» всім здає таким макаром, бо «Динамо» він також 4 матчі програє.

А ви думали, що робили б, якби ця пропозиція в 100 тисяч доларів від MEGOGO була єдиною? Або перша пропозиція Setanta в 500 тисяч доларів залишилася останньою? Що ви зробили для того, щоб не залежати від тих ста тисяч? Де «УПЛ ТБ»? Вам не подобалося, як обговорюють ваші клуби в «Великому Футболі», в «ПроФутболі»…

Що за весь цей час заважало створити свою платформу, свій відеопродукт? Все це потрібно було зробити багато років тому», – сказав Вацко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *