УПЛ назвала головних претендентів на показ матчів чемпіонату України

Участь у тендері УПЛ на повний пакет медіаправ беруть MEGOGO та Setanta Sports, повідомив виконавчий директор Української прем’єр-ліги Євген Дикий.

Повний пакет прав включає ексклюзивну ретрансляцію усіх матчів Української прем’єр-ліги на всіх платформах. При цьому один матч туру має бути у загальному доступі. Після певного періоду ембарго трансляції матчів ліги мають бути доступні на ютубі.

Окрім повного пакету прав є права на трансляцію окремих матчів та хайлайти. Заявку на ці права, за словами Дикого, подав канал «Еспресо».

Рішення щодо обрання переможця тендеру УПЛ планує оголосити 4 серпня під час зборів учасників.

Представник УПЛ також відзначив що ліга сподівається цього року мати єдиний пул і отримати зовнішнього ретранслятора, однак готується і до плану «Б», який передбачає запуск власного ОТТ-сервісу.

«Щодо запуску свого сервісу «УПЛ-ТБ», головне питання – це кошти. Тому що продукт доволі дорогий. Виробництво трансляції одного матчу коштує близько 10 тисяч доларів. У сезоні у нас 240 матчів. Це приблизна сума на яку потрібно орієнтуватись при запуску своєї платформи. Але ми розглядаємо і таку можливість. І навіть маємо переговори з кількома організаціями, які готові позичити нам такі кошти.

Але сподіваємось, що до цього не дійде, і ми отримаємо зовнішнього ретранслятора. Якби у тендері зараз брали участь «Футболи», то конкуренція була б сильнішою і ми могли отримати більш привабливу пропозицію. Але будемо сподіватись, що з часом ситуація зміниться і всі учасники процесу будуть задоволені», – сказав Дикий.

Телеканали «Футбол» після рішення їх власника Ріната Ахметова про вихід з медіабізнесу припинили існування. Новий сезон в УПЛ стартує 23 серпня.

Журналіст Ігор Бурбас раніше повідомив, що Setanta Sports пропонує у 15 разів більшу суму, ніж MEGOGO.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *