“За перший місяць ми допомогли на 300 тисяч євро”: Роман Зозуля – про консолідацію з українськими футболістами

Український нападник іспанської Фуенлабради Роман Зозуля розповів, як він організував допомогу збір коштів на допомогу ЗСУ і про участь в цьому українських футболістів.

Коли все почалося, я одразу зрозумів, що треба щось робити глобально. Розумів, що хлопцям-футболістам в Україні не до того – там зараз паніка. Мені зателефонував Василь Кравець і я попросив його зробити чат, додати в нього футболістів-легіонерів, адже в мене не було їхніх контактів.

Написав: «Хлопці, зараз надія тільки на нас, бо ми тут, а там зараз дуже важка ситуація. Люди не розуміють, що і як робити, тому нам треба швидше діяти». Відразу пішли запити на бронежилети і каски.

Василь Кравець, Зінченко, Зубков, Миколенко, Орест Лебеденко, Мар’ян Швед, Лунін, Шахов, Вітя Коваленко – всі дуже допомагали. Саша Simple Костилєв додався до нашого чату і перекинув мільйон гривень буквально через 10 хвилин.

Я заходив у чат і писав: «Хлопці, потрібно це і це, потрібно стільки грошей». Один дає 5 тисяч євро, другий – 10 тисяч, третій – 15 тисяч. Зібрали. Потім збираємо на наступне. Так пройшов перший місяць. Зараз ми уже не переписуємося, бо у кожного є під собою якась бригада чи знайомі, певні зв’язки за цей час напрацювали. Я їм більше не потрібен. За перший місяць ми нашою групою допомогли, чим могли – плюс-мінус 300 тисяч євро.

Потім набрав Усик, і сказав: «Мені треба одягнути бригаду». Я все зібрав, відправив Саші чек, а він оплатив. На це момент через наш фонд пройшло десь 600 тисяч євро”, – сказав Роман Зозуля.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *