Динамо Київ відреагувало на смерть свого екс-гравця, який був убитий окупантами під Бахмутом

Київське “Динамо” разом з усіма оплакує втрату Сергія Баланчука. Колишній футболіст у складі української армії захищав Донбас від російських окупантів і загинув під Бахмутом Донецької області в результаті артилерійського обстрілу.

З сумом і скорботою дізналися про те, що на фронті, захищаючи Україну від російської агресії, загинув вихованець “Динамо”, захисник Сергій Баланчук, який воював у лавах ЗСУ. Сергій виступав за наш клуб з 1992 по 1999 роки.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким Сергія Баланчука. Не забудемо цю жертву і не пробачимо окупантам жодної смерті українських воїнів.

Вічна пам’ять і слава всім, хто поліг за мирне небо України, захищаючи нашу незалежність, свободу і демократичні цінності“,- йдеться в заяві на офіційному сайті “Динамо”.

Нагадаємо, війна в Україні почалася рано вранці 24 лютого, коли РФ приступила до масштабного вторгнення. Український спротив російській агресії триває вже 137-й день.

Напередодні міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт повідомив, що з початку війни росіяни вбили 100 українських спортсменів і тренерів. Понад 3 тисячі спортсменів зі зброєю захищають Україну і всю Європу.

Сергій Баланчук: що відомо

Баланчук – вихованець київського “Динамо”. Він пройшов футбольний клас школи № 170 на Оболоні разом з Олександром Шовковським, Владиславом Ващуком та Сергієм Федоровим.

Баланчук грав за “Динамо”, “Динамо-2”, полтавську “Ворсклу” та харківський “Металіст”. Також він виступав за ізраїльський “Маккабі Хайфа”. З останніми він виграв Кубок Ізраїлю.

Баланчук грав на позиції захисника. Провів дві гри за молодіжну збірну України (U-21).

Після завершення кар’єри Баланчук здобув освіту правозахисника і працював за фахом. Сергій був суддею третейського суду при Асоціації українських банків.

З початком військової агресії Росії став на захист України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *