“Про нас тоді можуть забути”: Сергій Палкін пояснив, в чому плюс матчів УПЛ за кордоном

Генеральний директор донецького ФК Шахтар Сергій Палкін пояснив, чому донецький клуб хоче розпочати сезон УПЛ в Польщі.

«УАФ та уряд України дозволили нам почати грати в чемпіонаті в серпні. Основним рішенням було грати в Україні: у Києві чи на Заході України. Але це досить ризиковано. Ракети є ракети, і вони можуть досягти будь-якого місця. Росіяни бомбардують країну.

У нас були збори всіх українських клубів: УПЛ, Першої та Другої ліг. Ми вирішили почати чемпіонат у серпні. Зараз ми обговорюємо, де грати: Україна чи Східна Європа (Польща чи Угорщина). Ми відновлюємо чемпіонат, щоб допомогти виграти війну. Це означає, що кожна гра повинна бути присвячена миру і пояснювати, скільки людей і дітей гине. Зароблені гроші слід віддавати біженцям, армії та постраждалим від війни. Я відчуваю, що якщо ми залишимося в Україні, то на нас ніхто не зверне уваги. Задля безпеки потрібно буде закрити стадіони, тому важко буде зробити заяви про мир та заробити гроші.

Наш клуб виступає за гібридну модель. Ми запропонували наступне. У вищому дивізіоні грають 16 команд, а п’ятірка кращих у європейських змаганнях – Ліга чемпіонів, Ліга Європи та Ліга конференцій. Якщо ми зіграємо проти іспанського клубу в Лізі чемпіонів, нам знадобиться три дні, щоб подорожувати в Україну та з неї. Таким чином ми ризикуємо пропустити матч УПЛ на вихідних. Я намагався це всім пояснити. Тому ми запропонували, щоб 6 найкращих клубів до кінця календарного року грали між собою у Польщі. А починаючи з січня (залежно від війни), вони приєднаються до решти 10 клубів УПЛ, які можуть провести першу частину сезону на Заході України.

Коли ми грали з «Лехією» у Гданську, то зустрічалися з мером міста та місцевою владою. Вони сказали, що хочуть, щоб ми там проводили свої матчі. Мери міст закликають нас грати в їхніх містах. Вони розуміють і відчувають зв’язок із тим, що відбувається в Україні», – сказав Палкін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *