Сергій Палкін: Агенти намагаються вкрасти гравців Шахтаря

Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін розказав, як агенти заважають гірникам продавати футболістів.

“Цього літа трансферний ринок для нас повністю змінився. Сьогодні ми не купуємо гравців. Але ми в змозі продати їх. Що ми можемо запропонувати іноземним гравцям на цей момент? Ми граємо в Лізі чемпіонів, але невідомо, де будемо проводити матчі. Якщо ми гратимемо УПЛ за кордоном, то зможемо зберегти деяких легіонерів. Якщо ні – шансів немає. Ніхто не приїде грати в Україну.

Скільки гравців піде? Це залежить від ринку. Думаю, 95% українських гравців ми втримаємо. Щодо легіонерів – я ще не знаю. Ідуть складні переговори. Деякі агенти знищують нас. Вони намагаються вкрасти гравців. Вони грають в ігри, зв’язуються з клубами, кажуть, не платіть «Шахтарю», і угоди розриваються. Ви не можете уявити, що відбувається. Агенти приходять до клубів і кажуть: «Не платіть «Шахтарю», гравці стануть вільними агентами, просто заплатіть мені 10 мільйонів євро і забудьте про клуб».

Деякі агенти очікували, що ФІФА видасть якусь постанову, за якою всі іноземні гравці в Україні стануть вільними агентами. Це неможливо. Вони намагаються маніпулювати ситуацією. ФІФА має озвучити свою позицію з цього приводу. Сподіваюся, це допоможе українському футболу. Якщо це не допоможе українському футболу – це буде катастрофа, а для ФІФА – ганьба.

Президент нашої федерації зв’язався з президентом ФІФА Джанні Інфантіно. Вважаю, рішення буде розумним і підтримає український футбол. Іноді ФІФА просто не звертає увагу на гравців, але наш футбол має структурні проблеми через цю війну. На цей час клубам потрібна підтримка“, – сказав Сергій Палкін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *